Syksyinen lasten Tallinna

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Syysloma on täällä, joten ajattelin nyt kirjoittaa muutama vinkin syksyiselle Tallinnan vierailulle. Koska syksyllä säät voivat olla ihan mitä tahansa  auringosta, sateesta, rakeista, räntään ja lumeen, niin sisätiloissa tapahtuvat aktiviteetit ainakin osuvat useimmiten nappiin.

Pari vuotta sitten syyslomalla seilasimme lahden toiselle puolelle Tallinnaan syysloman viettoon. Kuten viime kesänä yövyimme myös silloin yksityisessä asunnossa. Tuolloin Kadriorgin puiston läheisyydessä. Kesällä asunto löytyi Airbnb:n kautta, syksyllä 2016 booking.com kautta. Kummankin palvelun kautta löytyi oikein hyvät asunnot ja homma toimi täydellisesti. Palveluja käyttäessä kannattaa lukea muiden asiakkaiden antamia arvioita ja jos nämä ovat hyviä tai majoittaja on Airbnb:ssa ns. supermajoittaja, niin olettettavasti homma suurella todennäköisyydellä toimii ihan hyvin.

Asunto Kadriorgin puiston vieressä oli oivallinen ulkoilun kannalta ja ihanat lethikasat olivat etenkin lasten mieleen.


Tallinnan televesiotorni sijaitsee  9 kilometrin päässä keskusta. Jos omaa autoa ei ole käytössä, pääsee tornille julkisten avulla busseilla 34A, 38 ja 49. Matka-aika julkisilla noin 20 min ja pysäkki, jolla tulee poistua kyydistä on "Teletorn".

Televisiotorni on auki päivittäin 10-18.  Mitä televisiotornilla sitten voi tehdä:


 • tornilta on 360 asteen panoraamanäköala Tallinnaan 
 • 170 m tyhjyyttä allasi eli aukosta pääset kurkistamaan millainen pudotus alas on. 
 • leikkiä uutistenlukijaa 1.kerroksen televisiostudiossa
 • tutusta näyttelysssä Viron huippu saavutuksiin sekä televisiotornin historiaan
 • Pohjoismaiden korkein avoin näköalatasanne
 • Iso leikkipaikka lapsille ulkona

Hurjapäille on tarjolla:
 • Äärelläkävelyä tornin 22.kerroksen näköalatasanteenreunalla, 175 metrin korkeudella maanpinnasta. Äärellä kävelyä on mahdollista kokeilla 1.4-31.10 välisellä ajalla ja siihen on säävaraus. Ikäraja 13 vuodesta ylöspäin ja muitakin rajoitteita on. 
Lentosatama-merimuseo Kalamajan kaupinginosassa on vierailemisen arvoinen kohde. Harmaa ankea rakennus ulospäin kätkee sisälleen hienon kokemuksen. Ensimmäinen reaktio astuessa näyttelytilaan, oli puhdas vau. Nyt kun selasin kuvia, niin sisältä ei juurikaan löytynyt mitään ja ne vähät, jotka olin napsinut eivät tosiaan onnistu antamaan Lentosatamasta sellaista kuvaa, joka tulee paikan päällä.

Lentosatama on lokakuusta-huhtikuuhun suljettu maanantaisin. Muuten auki 10-18. Sisätilojen lisäksi pääsylippu oikeuttaa tutustumisen ulkona sijaitseviin Suur Tö-jäänmurtajaan ja muihin museoaluksiin.

Vesitasohallissa sisätiloissa pääsee tutustumaan mm. Lembit sukellusveneeseen, Maasilinn-laivan hylkyyn sekä moniin aitoihin näyttelyesineisiin, kun purjelaivoihin, veneisiin ja merimiinoihin. Näiden lisäksi löytyy kahvila, elokuvasaleja, simulaattoreita ja lapsille oma alue.

Perusnäyttelyn lisäksi on avoinna myös erilaisia kausinäyttelyitä merenkulkuuun ja historiaan liittyen.

Tässä muutama vinkki, mitä syksyllä voi Tallinnassa esimerkiksi puuhailla. Myöskin nämä kesällä käydýt kohteet (Lasten Tallinna) sopivat myös aivan yhtä hyvin syksyyn.

Toivottavasit joku näistä saa uusia ideoita Tallinnan reissulle.

-Kirsi 

4 people left comments on: "Syksyinen lasten Tallinna "

 1. Onpa teillä ollut ihanan vauhdikas Tallinnan reissu! Kuvista näyttäisi että ruska ei ole vielä ihan yhtä pitkällä kuin Suomessa. Toivottavasti siellä olisi vielä keltaisen sävyjä jäljellä kun menemme sinne viikon päästä.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa lasten iloa ja tuo Lentosatama on muuten kyllä mieletön paikka.

  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentosatama on kyllä mieletön kokemus. Ei jotenkin osaa etukäteen arvata, että miten hieno paikka se on. Ihanaa viikkoa sinnekin.

   Poista