Helppo ja nopea kookoskanakastike

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Nopeat ja helpot ruoat ovat kiireisen arjen pelastus. Yksi tällainen on kookoskanakastike. Kastikkeen voi tehdä myös ruokakermapohjaisena, jos ei satu kookoksenmausta pitämään. Itse asiassa ruoka lähti alunperin tavallisesta kermakastikkeesta, mutta eksyin kerran kokeilemaan kookosmaitoa ja sen jälkeen ei paluuta kermaversioon ole ollut, sillä lapsetkin tykkäävät enemmän tästä kookoksenmakuisesta versiosta.


Kastikkeeseen tarvitset kanasuikaleita. Itse suosin maustamattomia versioita, mutta myös hunajamarinoidut käyvät. Jos käytät maustamattomia kanasuikaleita, niin mausta ne oman maun mukaan. Itse annan olla hetken soijakastike ja kurkuma seoksessa. 

Kookoskermaa tai kookosmaitoa. Molemmilla testattu ja maku hyväksi havaittu. Valkosipulia ja tavallista sipulia/shalottisipulia. Mausteita. Itse käytän yleensä kurkumaa ja suolaa. Kurkumaa olen alkanut suosimaan mausteena muutenkin enemmän, sillä siihen liitetään monia terveyshyötyjä. Näitä ovat mm. tulehdusta hillitsevä vaikutus, kaasun muodustuksen väheniminen suolistossa ja bakteereja torjuva ominaisuus. Lisäksi monissa syöpätutkimuksissa kurkumalla ollaan saatu positiivisa tuloksia syöpäsolujen kasvun hillitsijänä. Siinä on siis monta hyvää syytä lisätä kurkuman käyttöä ruoanlaitossa.


Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä 2-5 minuuttia. Itse heitän tähän päälle myös suolaa ja kurkumaa. Tämän jälkeen lisää kanasuikaleet ja kypsennä niitä hetki ennenkuin lisäät kookoskerman/kookosmaidon. Anna porista miedolla lämmöllä hetki, niin että kanasuikaleet ovat varmasti kypsiä.Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

4 people left comments on: "Helppo ja nopea kookoskanakastike "