Tuubihuivin ohje käsityönopettajan painajaiselle ja käytännön testausta jäähallilla

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Minun suhteeni käsitöihin on kouluaikojen traumojen jälkeen, pikkuhiljaa lämmennyt ja etenkin syksyisin tykkään kaivaa neulepuikot esille ja neuloa jotakin. Asiasta olen aikaisemmin avautunut täällä, joten sen enempää en tällä kertaa aiheesta ala jaaritella.

Tämän syksyn neulontaprojektina on ollut tuubihuivit meidän tytöille. Ohje on oikeastaan melko omasta päästä, sillä kaikki valmiit tuubihuivien ohjeet, joita selasin läpi, vaikuttivat liian monimutkaisilta minulle. Tämä on siis yksinkertaistakin yksinkertaisin tuubihuivin neulontaohje ja siihen nähden olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Niin tyytyväinen, että olen neulomassa samalla tyylillä huivia itselleni.

Tyttöjen huiveihin loin 22 silmukkaa ( omaan 36 s ). Ensimmäisen kierroksen neuloin kaikki oikein, jonka jälkeen aloitin neulomaan neuletta yksi oikein, yksi nurin tyylillä ( parillisella jaollisena aloittavan kierroksen silmukka oli aina oikein ja kierroksen päättävä nurja silmukka ). Käytännössähän tässä tulee aina oikean silmukan päällä nurja silmukka ja nurjan silmukan päälle oikea. Näin jatkoin neuleen loppuun asti. Pituutta mallailin neuleen edistyessä käyttäjien kaulaan, jotta sain niistä sopivan pituiset.  Kun pituutta on tarpeeksi, niin sitten vain päättele neule ja ompele neulalla sekä langalla kaulahuivin päät yhteen ja tuubi on valmis. Neulepuikkoina käytin numero 7 puikkoja.Tuubihuivit pääsivät eilen käytännön testaukseen, kun kävimme jäähallilla lasten kanssa luistelemassa. Etenkin toinen tytöistä on kovasti ihastunut huiviinsa ja hänellä tämä on ollut jo muutenkin käytössä, vaikka kelien puolesta ei vielä ihan kaulahuivikaudessa ole oltukaan.

Hyvin toimivat huivit käytännössäkin ja nämä tulevat varmasti olemaan talvella ahkerassa käytössä. Tällainen tuubihuivi on lapselle kivan helppo pujottaa sekä sitoa kaulaan. 

2 people left comments on: "Tuubihuivin ohje käsityönopettajan painajaiselle ja käytännön testausta jäähallilla "

  1. Söpöt teit ja niin ihanat värit. Kivaa tulevaa viikkoa Kirsi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Tuo väri on todellakin kiva. Hyvää viikko sinnekin.

      Poista