Reissumme Legolandiaan

lauantai 17. lokakuuta 2015

Viime vuonna tuli esikoiselle luvattua, että lähdemme jossain vaiheessa käymään tänä vuonna Legolandiassa. Ja lupauksethan pitää lunastaa, joten syyslomalla suuntasimme kohti Tanskaa ja Legolandia. Matkan ajankohtaa ja kokoonpanoa tuli mietittyä useampaan otteseen. Loppujen lopuksi päädyimme siihen, että matkalle lähdemme vain minä ja esikoinen. Ajankohdaksi taas valitsimme syyslomaviikon ihan sillä perusteella, että se sijoittuu ruuhkasesongin ulkopuolelle. Tästä huolimatta aamulla lipunmyynnissä oli ruuhkaa ja myös laitteisiin kertyi päivän aikana jonkin verran jonoja, mutta onneksi jonotusajat eivät olleet kovin pitkiä. Pääasiassa paikalla tuntui olevan Tanskalaisia, mutta kyllä välillä kuului myös suomen kieltä.

Lennot Kööpenhaminaan saimme suhteellisen edullisesti. Lensimme sunnuntai aamuna Kööpenhaminaan, josta jatkoimme juna-bussi yhdistelmällä Billundiin, jossa Legoland sijaitsee. Junalla pääsee Vejleen asti, jossa on vaihdettava linja-autoon. Oman kokemuksen perusteella junaan kannattaa ehdottamasti ostaa paikkaliput, sillä juna oli sekä mennessä että tullessa melko täynnä. Takaisin tullessa meillä ei ollut paikkalippuja varattuna, sillä etukäteen ei ollut ihan varmaa tietoa siitä, että millä junalla tulisimme takaisin Kööpenhaminaan. Onneksi kuitenkin löysimme istuinpaikat tästä huolimatta, tosin vasta viimeisestä vaunusta. Isommalle seurueelle suosittelen ehdottamasti auton vuokrausta paikan päältä tai omalla autolla ajamista Tanskaan. Junaliput nimittäin ovat melkoisen arvokkaat. Lapsesta ei mennyt maksua, mutta omani maksoivat likemmäksi 140 euroa. Helpoin vaihtoehto olisi tietysti lentäminen Billundiin. Lentokenttä sijaitsee nimittäin ihan Legolandian vieressä.

Ihan pienten lasten kanssa en lähtisi juna-bussi yhdistelmällä myöskään matkaan. Paluumatkalla juna-bussi aikataulut menivät sen verran kivasti, että välillä ei  hirveästi ollut odotusaikaa. Mutta menomatkalla jouduimme odottamaan junan jälkeen lähtevää bussia yli tunnin. Koululaisellakin meinasi vähän jaksaminen olla koetuksella, niin pienemmiltä olisi varmaan mennyt hermot.

Hotelliksi valikoitu helppouden perusteella ihan Legolandian vieressä sijaitseva Hotel Legoland, josta on käytävää pitkin suora pääsy Legolandiaan. Hotellista löytyy perhehuoneita, jotka on sisustettu lego teeman mukaisesti. Me yövyimme tavallisessa hotellihuoneessa, joka oli perussiisti ja tilava. Aamupala oli monipuolinen. Hotellissa oli paljon aktiviteettejä lapsille, joten lapsivieraiden viihtyminen oli taattua. Miinusta hotellille annan ruokapaikkojen määrästä, sillä niitä oli vain kaksi. Vaikka ei ollut ruuhkaisin sesonkiaika, niin tulopäivänä emme esimerkiksi saaneet buffettiin pöytää varattua. Onneksi keskustaan oli vain 5-10 min kävelymatka, josta löytyi ruokapaikoja ja kauppoja. Hotel Legoland ei ole halvin vaihtoehto, mutta ehdottomasti helpoin lasten kanssa matkustaessa.Ja sitten itse Legolandia. Kohta kahdeksan vuotiaaseen kohde upposi täysin. Itseäni ihastutti erityisesti legoista rakennettu Miniland. Kerrassaan upeita rakennelmia. Lego teema oli mielestäni hyvin hyödynnetty puistossa, jopa roskapönttöjen kannet muistuttivat legopalikoita.

Legolandiasta löytyy laitteita kaikenikäisille. Yli 120 cm pitkä pääsee puiston kaikkiin laitteisiin, jopa mielestäni melko hirveiltä näyttäviin vuoristoratoihin. Laitteita löytyy siis niin hurjemmasta menosta nauttivalle kuin vähemmän hurjapäille. Onnekseni poikani ei ihan niihin hurjempiin laitteisiin edes tahtonut. Ensi vuonna uutuutena on tulossa Lego Ninjago alue. Ajokorttikin Legolandiassa on mahdollista suorittaa ja poika  kävikin sen ajamassa.

Ajankohtana syysloma oli varmasti vähemmän ruuhkainen kuin kesäsesonki, vaikka niitäkin esiintyi ja jonottamaan  joutui paikoin hetken. Sää syksyllä on aina kysymysmerkki. Onneksemme sattui hyvä päivä eli ei satanut vettä.  Pilvistä ja hiukan koleaa, mutta riittävällä vaatetuksella pärjäsimme hyvin koko päivän. Puiston laitteet olivat näin syksyaikaan auki 10-17 ja itse puisto -18 asti. Viihdyimme koko aukioloajan tuolla. Luultavasti tulemme käymään Legolandiassa uudestaan viimeistään siinä vaiheessa, kun tytöt ovat hieman vanhempia.
Lähetä kommentti