Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt

torstai 18. lokakuuta 2018


Tämän vuoden syyslomaa olemme viettäneet ihan kotiympyröissä. Ja välillä tämäkin tuntuu, ihan kivalta. Kolme edellistä syyslomaa, kun on tullut oltua reissun päällä.

Sitä on tullut ajatelleeksi, että tällaisella lyhyemmällä lomalla, lomamoodiin pääsee paremmin, kun irtautuu täysin kotiympyröistä. Mutta kyllä irtautuminen on ihan kotonakin onnistunut, eikä työt ole olleet pätkääkään mielessä. Tietysti kotona on aina normaalit kotiaskareet ja täytyy myöntää, että myös niitä arjen kiireen keskellä syrjään työnnettyjä rästihommia on tullut loman aikana tehtyä. Kaikesta tästä huolimatta loma on kuitenkin tuntunut lomalta ja ihanaa, kun on saanut edistettyä asioita, joihin ei normaalisti juurikaan jää aikaa. Vähemmän siis mieltä kuormittavia asioita mielen päällä, kun normaali arki taas ensi viikolla alkaa.Joskus lapsilla ei ole suuria toiveita tekemisen suhteen. Tyttöjen isoin toive oli eväsretki lähimetsään. Muistan vielä sen ajan, kun ykkönenkin innostui pienistä asioista. Juurikin metsäretkistä ja museokäynneistä. Tulevan teini-iän kolkutellessa nurkan takana, alkavat nämä pienet aktiviteetit aiheuttaa enemmän nurinaa kuin innostusta. Yhden mielestä tylsää, kolmen muun mielestä ihanaa ja piristävää.

Pitää siis muistaa nyt nauttia, kun on vielä kaksi sen ikäistä lasta, jotka innostuvat pienistä asioista.  Metsistä ja eväsretkistä, majan rakentamisesta ja vain luonnon ihmeiden ihmettelystä.

Vaikka muistankin omilta teinivuosilta, että omien vanhempien Lappi innostus oli tylsintä mitä saattoi tietää ja vanhemmat oli niin eri vuosisadalta sekä noloja, niin kyllä se aavistuksen kirpaisee nyt itseä, kun tietää oman lapsen menevän kiitolaukan lailla tätä vaihetta kohti. Ehkä se jotenkin kuuluu automaationa, että nuori halveksii juurikin niitä asioita, jotka vanhemmalle ovat tärkeitä. On osa välttämätöntä itsenäistymisprosessia, jossa aletaan irrottautua omista vanhemmista ja valmistautua omaan itsenäiseen elämään.

Ja kun tarpeeksi kauan elää, alkaa sitten taas kiinnostua ihan niistä samoista asioista, joista omat vanhammat olivat aikoinaan innoissaan. Omissa haaveissa, kun ruskavaellus Lappiin.

-Kirsi 

Lähetä kommentti

OLD