Syyskuun Top 5

perjantai 12. lokakuuta 2018

Vaikka elellään liki lokakuun puolta väliä, niin ajattelin hetkeksi palata syyskuun parhaimpiin tunnelmiin. Syyskuu sisälsi paljon tapahtumia ja hyviä hetkiä. Lisäksi kuukausi oli todella lämmin, joten kuukauden lopulla oli oikeasti pari kertaa hieraistava silmiä, että ollaanko jo oikeasti näin pitkällä syksyä.  Mutta niin vain talvea kohti ollaan kovasti menossa.

Syyskuun top5 oli:

1. Tubecon risteily ykkösen kanssa. Risteily edeltävinä päivinä sääennusteet aiheuttivat pientä jännitystä. Laiva ja myrsky eivät nyt suoraan sanottuna kuulostaneet kovinkaan huokuttelevalta yhtälöltä. Kaikeksi onneksi tuuli tyyntyi ja saimme seilailla 23 tuntia ihan hyvässä säässä. Risteily oli ykkösen osalta kauan odotettu, sillä hän jo useaan otteeseen kinunnut tubecon risteilylle. Nyt laivalla oli myös kaikkien aikojen lempitubettaja eli Roni, joten kiva, että saimme tämän järjestettyä.

Kaverin kanssa tuli risteilystä jälkikäteen puhetta ja nykynuorilla on aikalailla erilaiset mahdollisuudet päästä tapaamaan fanittamiaan henkilöitä henkilökohtaisesti kuin meillä aikanaan omassa nuoruudessa. Tässäkin suhteessa se maailma muuttuu. 




2. Kaverin järjestämä naisten ilta. Hyvä ruoka, sauna, palju ja vertaistuki. Siinä hyvän illan yksinkertainen resepti. Välillä, kun arjen kiireessä viipottaa menemään, saattaa sortua ajatukseen, että muilla ei samoja huolia ole kuin itsellä. Sitten, kun pääsee vaihtamaan ajatuksia, niin hyvin samanlaista tarpomista se meillä kaikilla useimmiten on. Samoja huolia ja murheita, mutta myös iloja. Voin sanoa, että tuon naisten illan jälkeen tunsin taas itseni vähemmän kummajaiseksi. Tämän asian kanssa olen tässä viime vuodet paljon töitä tehnyt. Elämä, kun on jättänyt jälkensä. 




3. Syksyn upeat värit. Olen viimeisen neljän vuoden aikana oppinut rakastamaan syksyä. Värejä ja luonnon pikkuhiljaista vetäytymistä talviuneen, josta se voi taas keväällä herätä uuteen kukoistukseen. Joku viisas on sanonut: Että syksy näyttää meille, kuinka muutos voi olla kaunista. Tuo on niin totta. Ja aurinkoiset kuulaat syyssäät ovat mitä parhaimpia ulkoiluun.


 
4. Lukuinnostus. Syyskuussa luin 10 kirjaa. Ihan huikea määrä. Kesällä lukeminen jäi vähän vähemmälle, mutta iltojen hämärtyessä on kiva paneutua hyvän kirjan äärelle sohvan nurkkaan. Ulkoilu iltaisin pimeässä ja mahdollisesti märässä ei juurikaan työpäivän jälkeen huvita, vaan näin syksyisin lämpö ja hyggeily on enemmän mieleen.

5. Kaksosten rattaat sai hyvän uuden kodin. Duon vanhat tuplarattaat ovat seisoneet iät ja ajat turhanpanttina autotallissa. Myyntiin en näitä ollut laittanut, koska kuomuun oli roiskunut pieniä maalitahroja, vaikka muuten rattaat olivatkin ihan hyvässä kunnossa sekä kuosissa. Niinpä, kun syyskuussa bongasin erään päiväkodin, etsivän lahjoituksena tuplarattaita ulkoilua varten, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun näpyttelin, että meiltä löytyy. Ja seuraavana päivänä jo kiikutinkin kärryt uuteen kotiinasa, jossa ne pääsevät vielä palvelemaan useita pieniä käyttäjiä.

Lähetä kommentti