Salaatti oli varsin kiva kokeilu. Menee sellaisenaan lisukkeena esim. lihan ja kanan kanssa. Tai sitten on vaihtoehtona tehdä siitä itsessään ruokainen salaatti heittämällä sen sekaan vaikka kanasuikaleita. Alkuperäisessä ohjeessa nektariinien tilalla oli aprikooseja, mutta koska en näitä saanut, niin korvasin aprikoosit nektariinilla ja ne toimivat todella hyvin tässä salaatissa. Luulenpa, että jopa paremminkin.
Aurinkoinen nektariini-riisisalaatti:
- 3 dl riisi-ohraseosta tai pelkkää riisiä ( itse käytin tuota riisi-ohraseosta)
- 2 kypsää avocadoa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 5 kypsää nektariinia
- nippu rucolanlehtiä
- nippu lehtipersiljaa
- nippu minttua
Appelsiinikastike salaatille:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl appelsiinimehua
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Tonnikalapyörykät valmistin alla olevalla ohjeella. Nämä olivat todella maukkaita, tosin eivät meinanneet pysyä kovin hyvin kasassa paistettaessa ja nostellessa. Tähän saattoi olla syynä se, että ohjeessa oli korppujauhoja, joita minulla ei tietystikään ollut. Korppujauhot korvasin polentalla eli nämä pyörykät olivat gluteenittomia.
Mausteiset tonnikalapyörykät:
- 3prk tonnikalaa öljyssä
- 1 dl ruokakermaa
- 1/2 polentaa ( korppujauhoja )
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1/2 sitruunan puristettu mehu
- 2 munanvalkuaista
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua sitruunaruohoa
- pinnalle voi laittaa seesaminsiemeniä
Pyörittele pyörykät seesaminsiemenissä. Ruskista ne nopeasti ja nosta ruskistetut pyörykät uuniin ja kypsennä niitä 200 asteessa noin 10 minuuttia tai niin kauan kuin ne ovat kypsiä.
Tänään saatiin nauttia aika kesäisestä säästä ja pääsimme ensimmäistä kertaa syömään ihan ulkona. Tällaisia päiviä lisää. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille teille.
Lähetä kommentti