Tunnesyöppönä tekaisin sitten pannukakun. Maha täysi parempi mieli, vaikka makkarat vatsalla tuskin kiittävät. Lempi pannari reseptini on Helsingin sanomista bongattu kuohkean pannukakun ohje. Valkoisen sokerin tilalla käytän intiaanisokeria 1/2 desiä ja vaniljasokerin tilalla aitoa vaniljajauhetta. Muuten mukailen alla olevaa ohjetta täysin.
8 dl täysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl sokeria ( itse käytän 1/2 desiä intiaanisokeria)
2 tl vaniljasokeria ( aitoa vaniljaa jauheena)
100 g voita
- Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta.
- Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot kulhoon sekoittaen.
- Kaada joukkoon loput maidosta, mausta suolalla ja sokereilla. Anna jauhojen turvota nesteessä vähintään puoli tuntia.
- Sulata voi. Anna hetki jäähtyä, sekoita sitten voi muiden ainesten joukkoon.
- Vuoraa 30 cm x 40 cm:n kokoinen korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja "kiinteytyä" hetken ajan. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kanssa.
I feel you. Jos ne keksivät sen nappulan, niin kerro heti. Nimimerkki erittäin kiinnostunut.
VastaaPoistaLuulenpa, että tuolle nappulalle olisi kysyntää, jos sellainen löytyisi. Sitten taitaisi olla ohi myös rahahuolet :)
Poista