Mustikkapiirakka toteutettiin vanhan kotitalouskirjani ohjeella, samoin vaniljakastike ( kirja on siis ikivanha, mutta loistavia perusohjeita siitä löytyy). Kirja sisältää perusreseptejä ja koska kaapissa ei mitään hienoja aineksia ollut käyttöön, tämän kirjan ohjeet tulivat tarpeeseen. Tarvittavia raaka-aineita, kun löytyy kaapista lähestulkoon aina.
Marjainen perusmurea
- 100g voita tai margariinia
- 50 g sokeria ( n. 1 dl)
- 150 g ( 2 1/4 dl ) vehnäjauhoja
- Täyte: tuoreita tai pakastemarjoja. Meidän tapauksessa mustikkaa. Kannattaa laittaa marjojen sekaan perunajauhoja imemään nestettä. Meidän piirakasta tuli hieman liian kostea, kun unohdin.
Vaniljakastike
- 1 muna
- 3 dl maitoa
- 2 tl sokeria
- 1 1/2 tl perunajauhoja
- 1 vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
Mittaa muna, maito, sokeri, perunajauhot ja vaniljatanko/-jauhe kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kastike sakeen. Jäähdytä, ota vaniljatanko kastikkeesta (jos tätä käytit). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljajauhetta/-sokeria.
Nam, itsetehty vaniljakastike on kyllä parasta. Pelkään aina jos teen, että klimppiintyy. Josko tällä sinun reseptillä uskaltaisin kokeilla. .)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Kirsi <3
Rohkeasti kokeilemaan. Tuo on mielestäni todella helppo tehdä, kun kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja sitten kuumennetaan ja kastike on siinä.
Poista