Lankalauantain pizza prosciutto

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Tänään meillä oli pizzapäivä. Perheen lempipizza on nykyään pizza prosciutto. Vanhin lapsista tykkää tästä todella paljon, pikkuneidit syövät vaihtelevasti. Perinteiset kinkku- ja jauhelihapizzat eivät ole saaneet meillä kovin suurta suosiota. Tai itse syön kyllä näitäkin, mutta lapsille ne ovat ihan  nounou.



Pohjan teen aina tällä ohjeella:

2 dl vettä
25g hiivaa (tavallista, sillä en saa mitään onnistumaan kuivahiivalla, se ja minä emme ole ystäviä)
1/2 tl suolaa
4 1/2-5dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Liuota hiivä kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Taputtele taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Ennen käytin pellillä leivinpaperia, mutta jokunen aika sitten se oli loppu, kun olin pizzan teossa. Laitoin öljyä pellille ja kaulitsin taikinan suoraan sille ilman mitään leivinpaperia. Sen jälkeen en ole enää leivinpaperia käyttänyt, sillä pohjasta tulee mielestäni parempi ilman sitä.




Täyte koostuu useimmiten alla olevista. Tosin pientä variaatiota on esim. sen suhteen mitä juustoa tai tomaatteja kaapista löytyy. Parmankinkku on tietysti pääraaka-aine:

Täyte: 

Parmankinkku yksi paketti
Mozzarellaa maun mukaan
kirsikka/luumutomaatteja  (nämä maistuvat parhaimmilta/aromikkaammilta, hätätaupauksessa käy tavallinen tomaatti)
ennen yllä olevien täytteiden levittämistä levitän pizzapohjalle ohuen kerroksen tomaattikastiketta. Yleensä Lidlin Napoli tomatoe saucea. Purkista jää vielä hyvin ainekset vaikka jauhelikastikkeeseen.

Olen nähnyt tämän pizzan kohdalla ohjeita, jossa aluksi paistetaan pelkkää pohjaa. Sitten lisätään juusto, jonka jälkeen hetkeksi uuniin ennen parmankinkun lisäämistä. Laiskana tyttönä olen lätkäissyt kaikki ainekset kerralla uuniin ja ihan hyvää tulee näinkin. Paista pizzaa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Päälle ripottelen Heikkilän pizzamaustetta ja runsaan kasan rucolaa. 

2 people left comments on: "Lankalauantain pizza prosciutto"

  1. Oh näyttää niin ihanalta. Juuri samanlaisilla täytteillä tilaan pizzeriassakin pizzan, hieman vielä Gongonzolaa mukaan. Ihastelin ja näytin miehellekin pizzan kuvaa instan puolelta. Suuri nam. <3

    Kauniita unia sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää. Harmi vain, ettei sietlä kevyimmästä päästä.

      Poista