Viiden haaste

torstai 9. huhtikuuta 2015

Sain tämän haasteen jo aikoja sitten Bellesemain blogin Johannalta.  Haasteen säännöt ovat seuraavat:


Haastaja kertoo sinulle viisi aihetta.
Haastetun pitää vastata top 5 listansa jokaiseen haasteeseen
Haastetun on keksittävä uudet 5 aihetta
Haaste on annettava viidelle eri blogille (ei takaisin haastamista) Täytyy Johanna sanoa, että vaikeat kysymykset heitit. Sen takia tämä vastaaminenkin on hetken kestänyt.


1. Lempikirjasi

Olen lukenut joskus aikoinaan tosi paljon, mutta viime vuosina lukeminen on jäänyt vähälle. Kirjoja on tullut luettua laidasta laitaan ja näistä  lempikirjan nimeäminen on kyllä hankalaa. Siksi hieman kierrän kysymystä ja nimeän muutamia viime vuosien lempikirjailijoita. Tykkään kotimaisista esim. Virpi Hämeen-Anttilan kirjoista ja Ilkka Remeksestä. Ulkomaisista Dan Brownin kirjat, ruotsalaisen Kajsa Ingemarssonin kirjat (Keltaisten sitruunoiden ravintola) ja höppäkirjaallisuuden kuningatar Sophie Kinsella ei petä koskaan. Himoshoppaaja kirjat ovat ihania. 


2. Suosikki näyttelijäsi?

Ja toinen paha heti perään.  Kotimaisista naisnäyttelijöistä tykkään Miia Nuutilasta. Etenkin hän on jäänyt mieleen sarjasta Tahdon asia, joka oli niin mainio. Suomalaisista miesnäyttelijöistä tulee mieleen Samuli Vauramo.

Ulkomaisista taas suosikki on Nicole Kidman. Australia leffa on ihana. Miehistä sitten Brad Pitt ja Jude Law. 


3. Mitkä viisi asiaa on parasta naisena olemisessa? 

Ensimmäisenä tulee mieleen äitys ja mahdollisuus olla raskaana, vaikka eihän nämä seikat ole yhtä kuin naiseus.  On niitä naisia, jotka eivät halua äidiksi koskaan ja sitten on niitä, jotka eivät tule äidiksi, vaikka sitä kovasti haluaisivat. Itselle raskaaksi tuleminen ei ole ollut itsestäänselvyys, joten olen iloinnut suunnattomasti siitä, että olen saanut kaksi raskautta kokea. Onhan se ainutlaatuista aikaa.

-Olin aika valas, kun odotin tyttöjä. Onneksi sentään loppuraskauden kuva. Sitten tulee ne turhamaiset puolet:

-on ihanaa meikata 
-kaikki korut yms. bling bling jutut
-hameet, mekot ja kauniit vaatteet ylipäänsä
4. Nimeä viisi (tai vähempikin riittää) haavettasi?

- että tyttären IBD saataisiin hallintaan  vai onko tämä sitten toive
- koko perheen aurinkolomasta ja sitten, kun lapset ovat vanhempia kaupunkilomasta
- kesälomasta, on ollut sen verran rankka kevät. Tosin se loma alkaa luultavasti vasta heinäkuun loppupuolella.
- kotona keskeneräiset kohteet saataisiin rempattua 
-kesämökistä meren tai järven rannalla 
5. Mitä asioita/tavaroita ottaisit autiolle saarelle? 

-Paluulipun saarelta pois
-Perheen seuraksi
-Ruokaa ja juotavaa
-Teltan yöpymistä varten
- Ehkä jonkin aseen mahdollisia villieläimiä varten ja sen takia pitää olla mies mukana, sillä en itse osaisi sitä käyttää.Koska tämä on jo vanha haaste, en haasta ketään. Tietysti, jos joku haluaa nämä kysymykset napata ja vastata, niin olkaa hyvä.

4 people left comments on: "Viiden haaste "

 1. Oi wau mikä vatsa ja muutenkin todella kivoja vastauksia. Kinsella on todellakin hömppäkirjojen aatelia ja Keltaisten sitruunoiden ravintola oli niin kirjana kuin leffana ihana. :)

  Oi isälläni on Chronin sairaus, lapsellesi toivon kaikkea parasta <3

  Wau upea Madara kokoelma, Madara on vaan niin ihana . <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolla vatsalla oli kokoa ja lopussa aika tukala olo. EI noussut jalka ihan samaan tahtiin kuin esikoista odottaessa loppumetreillä.

   Meidän tytöllä on coliitti eli rajoittuu paksusuoleen. Senkin kanssa on aikamoista vuoristorataa ja ei oikein tiedä, mikä vaikuttaa negatiivisesti suolen kuntoon. Tosin diagnosoitu tämän vuoden alussa, joten nyt vasta opetellaan tuon sairauden kanssa elämistä ja sopivan lääkityksen löytäminenkin on vielä vaiheessa.

   Vanha kuva Madaroista. Hamstrasin -40 prosentin alesta, niitä odotellessa.

   Poista
 2. Tahdon asia! Yksi omista suosikeistani, olen nähnyt se jo useamman kerran. Siitä on jäänyt joitakin kuolemattomia lausahduksia elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit Minna kommenttia. Tahdon asia osui ja upposi kyllä täälläkin. Päähenkilön Helenan roikkuva gradu jotenkin liippasi silloin niin läheltä.

   Poista