Limettisima vapuksi

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tänä vuonna olen ollut kerrankin ajoissa siman kanssa. Viikonloppuna laitoin juoman tulemaan, eilen pullotin. Yleensä homma on jäänyt sille viimeiselle viikolle, mutta kyllä simat siitä huolimatta ovat vapuksi valmistuneet ja simalta maistuneet. Vielä siis ehtii hyvin tekemään vappusimat itse.Olen nyt parina vuotena tehnyt siman seuraavalla ohjeella.
 
Simaan tarvittavat ainekset:

 •  1 iso sitruuna, josta mehua 3/4 dl
 •  2-3 limettiä, joista mehua 1 dl
 •  5 litraa vettä
 •  300g ( 4 1/2 dl) fariinisokeria
 •  350g (4 dl) hienoa sokeria ( itse käytin tällä kertaa intiaanisokeria )
 •  1/4 tl hiivaa 

 1. Pese sitrukset hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen ja limen vihreä osa. Pane kuoret ja sokerit ison kattilan tai sangon pohjalle. 
 2. Kiehauta 2 litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita. 
 3. Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isoon määrään. Kaada joukkoon sitruksien mehut. Peitä tiiviillä kannella. 
 4. Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä ennen pullotusta. 
 5. Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima ja täytä pullot. Sulje korkilla. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1-2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy viileässä noin viikon.  


Siman tekeminen itse on superhelppoa, joten kannattaa kokeilla. Perussiman ohje löytyy mm. fariinisokeripaketin kyljestä ja jos haluaa kikkailla makujen kanssa, niin netti on pullollaan erilaisia simaohjeita. Miltäs kuulostaisi vaikka inkiväärisima tai greippisima ?


Tehdäänkö sima teillä itse vai turvaudutteko kaupan valikoimiin ?

2 people left comments on: "Limettisima vapuksi "

 1. Niin iso nam, rakastan simaa ja juuri sellaista sitruunaista ei liian makeaa <3

  VastaaPoista