Turun kasvitieteellisen puutarhan pääsiäinen

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Eilen teimme tyttöjen ja mummon kanssa retken Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Pääsiäisen ajaksi sisäpuutarhaan oli piilotettu tusupupuja, toukkia, aarrearkkuja yms. etsittävää lasten iloksi. Väkeä liikenteessä oli todella paljon. Ilmeisesti satuimme vielä pahimpaan ruuhka-aikaan, sillä parkkipaikkaa oli todella hankala löytää.
Näiden etsittävien juttujen lisäksi puutarhalle oli tuotu pääsiäisen ajaksi hieman lisää eläimiä. Puutarhan vakioeläimiin kuuluvat undulaatit, neitokakadut ja 34 vuotias Alma kilpikonna. Nyt lisäksi oli vieralevina tähtinä kaksi kania lapsia ilahduttamassa. Nämä olivatkin lasten suosikkeja ja kanien aitauksen ympärille muodustui pienimuotoista ruuhkaa. Trooppisen osaston vesialtaaseen oli tuotu myös isoja kaloja. Pieniä kalojahan siellä on aiemminkin ollut.

 Bongattiin puutarhan katosta myös yksi lentävä noita.

Puutarhalla olisi ollut mahdollisuus syödä kello kahdestatoista alkaen brunssi. Näitä ruokia oli tuotu jo esille, kun päätimme oman kierroksen. Ne näyttivät kyllä todella herkulliselta, joten luulen, että olisi ollut todella maistuva brunssi tarjolla. Puoleen päivään oli kuitenkin hetki aikaa, joten otimme kahvilasta vain voileivät tyttöjen pahimpaan nälkään ja itselle kahvit.

Suosittelen lämpimästi käymään lasten kanssa kasvitieteellisessä puutarhassa. Viimeksi olimme kaikkien lasten kesken tuolla syyslomalla. Pojan mieleen olivat etenkin lihansyöjäkasvit ja nytkin kuulimme, kun poikalapset näistä puhuivat. Toinen tytöistä taas on ihastunyt kaktuksiin, kun toinen taas tykkää erityisesti kaikista eläimistä.

Toivottavasti kaikilla on ollut hauska ja rentouttava pääsiäinen. 

Lähetä kommentti