#Onepanpasta

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Näitä ruokajuttuja lukiessa tulee varmaan mieleen, että meillä ei syödä mitään muuta kuin pastaa ja pizzaa. Todellisuudessa pizza on aika harvinaista herkkua. Hyvä, jos on tarjolla kerran kuukaudessa. Pastaa tuli aikaisemmin tehtyä useammankin kerran viikossa, mutta viime aikoina olen tietoisesti korvannut sitä kasviksilla, perunalla ja riisillä. 

Kerran viikossa meillä on kuitenkin pastaa jossain muodossa tarjolla. Alla olevan pastan bongasin instragramin ihmeellisestä maailmasta. #Onepanpasta. Hastagin alle kuvatut ruuat näyttivät niin herkulliselta, että pakkohan tätä pastaa oli kokeilla.


Onepanpastan idea on, että kaikki ainekset laitetaan yhteen pataan ja niitä keitetään pastan kypsymisen ajan, jonka jälkeen ruoka on valmis tarjottavaksi. Arkiruokana siis aika ideaali, sillä valmistuu helposti ja nopeasti. Ei tarvitse tehdä kuin alkuvalmistelut max. kymmenen minuttia (aineisten pilkkominen, mittaaminen) ja sen jälkeen laittaa kattila/pata porisemaan liedelle pastan kypsymisen ajaksi. Käyttämässäni pastassa keittoaika oli n. 9 minuuttia. 


Pastan sekaan voi laittaa kaikkea, joka suunnilleen kypsyy sen kanssa samassa ajassa. Itse käytin tällä kertaa vain kasviksia, mutta muita vaihtoehtoja pataan heitettäväksi voisi olla mm. meetwursti, kinkkusuikaleet tai miksei vaikka pienet kalakuutiot. Mielikuvitusta vain kehiin, niin voi saada aikaiseksi vaikka minkälaisen makuelämyksen.
Pataan tuli minulla alla olevia aineksia. Tarkkoja mittoja ei ole antaa, vaan oman maun mukaan voi laittaa:
 • Pastaa 500 g
 • valkosipulia
 • punasipulia
 • kirsikkatomaatteja
 • basilikaa
 • pestoa
 • aurinkokuivattuja tomaatteja  
 • suolaa ja mustapippuria mausteena
Nämä kaikki tosiaan samaan pataan sekaisin ja vettä litra päälle, jonka jälkeen levylle kiehumaan. Keitä keskilämpötilalla ja sekoita aineksia välillä. Keittoaika noin 9-10 minuuttia ja nestettä saa hiukan jäädä jäljelle. Tämän jälkeen ruoka on valmis tarjoiltavaksi. Päälle raastettua parmesaania lisäksi halutessa.

Tuo 500g pastaa oli hiukan reiluhko määrä meille ja meillä pastaa jäi tähteeksi jonkin verran. Tämän sai kuitenkin hyvin hyödynnettyä seuraavana päivänä jauhelihakastikkeen kanssa.

Onko Onepanpasta sinulle tuttua entuudestaan ?

2 people left comments on: "#Onepanpasta"

 1. En ole kokeillut, mutta aion toteuttaa. Mahtavaa miten pastasta tulee niin kauniin väristä ja saa varmasti makua kaikesta ihanasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu oli tässä kyllä todella hyvä, aivan mahtavat aromit. Kokeile ihmeessä.Todella helppo ja nopea ruoka.

   Poista