Vappu Pimiän kinkkupastavuoka

torstai 5. maaliskuuta 2015

Perjantaisin Radio Novalta tulee Vappu Pimiän ohjelma Vapun valtakunta. Yleensä en keskipäivän aikaa ole kuulolla, mutta talvilomalla satuin sopivasti kuuntelemaan ohjelmaa.Vappu kehui kovasti kinnkupastavuokaansa, helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle.

Päätin kokeilla reseptiä, sillä meillä on välillä todella nirsot lapset, mitä ruokaan tulee. Mikäs oli sitten tuomio. Ruoka oli helppo tehdä ja se valmistui nopeasti. Valmistusaika n. puoli tuntia tai ehkä himpun allekin. Sopivaa siis arkiruuaksi. Maku oli mielestäni hyvä ja lapsetkin tykkäsi. Esikoiselta erityisest tuli extra kehuja. Näin ollen tulen ehdottomasti tekemään toisenkin kerran.

Tällä kertaa tein pastavuuan tavalliseen pastaan, mutta tulevaisuudessa aion kokeilla myös gluteenitonta versiota. Olen huomannut, että vatsa on paremmassa kunnossa, kun syön vähemmän gluteenia sisältävää ruokaa. Tulehduksellissa suolistosairauksissa, jotkin lääkärit saattavat suositella gluteenitonta ruokavaliota. Tästä siis hyötyisi myös tyttäreni, vaikka hänen ruokavalion ohjeena on, että mitään rajoitteita ole, vaan oman tuntemuksen mukaan saa syödä.  Joka tapauksessa olen alkanut enenevässä määrin suosimaan gluteenitonta aina, kun se on vain mahdollista.
 


Kinkkupastavuoka
1 pss Myllyn Paras ruis-kaurapastaa
200-250 g kinkkusuikaletta
1-2dl tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 tlk tomaattimurskaa + tilkka vettä purkin huuhteluun
2,5dl ruokakermaa (esim. kolme juustoa)
1-2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta
Halutessasi ripaus chiliä ja vähän oreganoa tai basilikaa kuivattuna tai tuoreena.


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita pastavesi kiehumaan, iso kattilallinen vettä. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet, anna ruskistua. Kaada sekaan myös kinkkusuikaleet ja pyörittele hetki. Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen noin tl suolaa ja kaada pastat kattilaan. Keitä pastaa VAIN 3-4 MIN ajan, paketissa mainitun 8 minuutin sijaan. Pasta kypsyy vielä uunissa ja näin vältät sen lötkistymisen.

Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vielä pannulle tilkalla vettä. Lisää mausteita ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää pannulle myös kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia ja tarkista maku.

Valuta pasta, kun se on vielä reilusti raakaa ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon kastike ja sekoita. Laita koko komeus uuniin ja anna hautua vähintään 15-20 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä juustoraaste pinnalle ja anna sulaa uunissa noin 5 minuuttia. Voit antaa hautua pastan pidempäänkin, tällöin voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen.

4 people left comments on: "Vappu Pimiän kinkkupastavuoka"

  1. Täytyypä joskus kokeilla tätä reseptiä, näyttää herkulliselta.

    Blogissani olisi haaste sinulle, vastaa jos innostut siitä, mikää pakko ei ole :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kivaa että kommentoit blogiini ja löysin tieni tänne. Tämä kinkkupastavuoka lähtee kokeiluun, sillä arki on kyllä ikuista taistoa mitä ruokaa sitä laittaisi. Tämä kelpaa koko perheelle, myös niille pienmmille. :)

    Aurinkoista tiistaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan kokeille. Kelpo arkiruoka resepti. Itse ainakin huomaan jämähtäväni samoihin ruokiin, joita toistan koko ajan. Ja välillä tuntuu, että ne eivät kelpaa kenellekään. Pakko siis välillä etsiä ja kokeilla uusia.

      Poista