Oi kevät

torstai 19. maaliskuuta 2015

Nyt on saatu nauttia ihanan keväisistä päivistä. Aurinko on hellinyt joka päivä ja lumet on näiltä leveysasteilta sulanut lähestulkoon kokonaan pois. Kevättä siis vahvasti ilmassa. Lupailtua takatalvea ei ole myöskään näkynyt, ellei yöpakkasia lueta siksi.
 
Auringolla on kyllä ihmeellinen vaikutus. Alkutalvi meni hieman puoli horroksessa. Valon määrän lisääntyessä, on lisääntynyt  myös energian määrä ja mieli on heti asteen iloisempi. Aamulla jaksaa herätä  paremmin ja muutenkin ne aamut tuntuvat sujuvan sutjakammin. Auringolla ja valon määrällä on siis ollut koko perheeseen positiivinen vaikutus. Ennen olimme aina viime tipassa  lähdössä, kuluvalla viikolla olemme päässeet yllättävän hyvissä ajoin liikkeelle. Siitäkin huolimatta, että vaatetta saa edelleen pukea aika paljon päälle. 
Kevät innostaa myös luonnossa liikkumiseen. Viikonloppuna teimme koko perheen eväsretken laavulle. Yleensä en hirveän paljon perusta makkarasta, mutta ulkona nuotiolla paistettuna makkara on kyllä ihan parasta. Makkaraa, pillimehua ja eväsleipiä. 

Lapset nauttivat yhteisestä ajasta ja ulkoilusta. Kallioilla kiipeäminen oli suurta seikkailua. Pikkutytökin innostuivat kiipeilemään ja hyppimään isoveljen perässä. Hauskuuteen ei aina ihmeitä tarvita. Kaunis sää, hyvä ilma ja luonto itsessään ovat pienille ihmiselle suuri seikkailu ja elämys. 

2 people left comments on: "Oi kevät "

 1. Upeat maisemat ja seikkailumaastot. Täällä Porvoossa samanmoiset ja on hienoa tehdä vastaavia retkiä, eritoten jos säät noin hellii kuten tällä viiikolla. Huomaa vaan muksuista, kun toinen alkaa lähestyä 11-vuotta, ettei enää huvittaisi ulkoilemaan lähteä. Se teini-iän merkillinen koteloituminen on pikkuhiljaa tuloillaan.

  Perheen 8-vuotias käy meidän takapihalla vielä useita kertoja leikkimässä viikossa, mikä on mukavvaa nähdä.

  Aurinkoa viikonloppuun ja kiitos viestistä blogiin, sain siitä kovasti tukea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kommentistani oli tukea.

   Metsäretket ovat kyllä kivoja. Ja meillä vielä kaikki siinä iässä, että tykkäävät kovasti ulkoilla. Yleensä lapsets ovat siihen innokkaampia kuin itse. He, kun ovat valmiita lähtemään ulos vähän huonommallakin säällä.

   Poista