Pääsiäistä ilmassa

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ennen lapsia pääsiäiseen ja sen valmisteluun ei hirveästi tullut kiinnitettyä huomiota. Ei tullut kasvatettu rairuohoa tai muutenkaan koristeltua kotia pääsiäiseksi . Pääsiäisen anti oli lähinnä pitkä neljän päivän viikonloppu. Tietysti tämä edelleenkin on tärkeä ja kiva breikki kiireisen kevään keskellä, sitä en kiellä.


Hirveitä koristeluja meillä ei edelleenkään harrasteta. Esikoisen synnyttyä on tullut joka vuosi kasvatettua rairuohoa tai ohraa. Yleensä meillä on ollut molempia, mutta tänä vuonna päädyin pelkkään ohraan, joka kasvoikin todella nopeasti. Viime sunnuntaina istutettua ohraa piti leikata ensimmäisen kerran jo viime viikolla. Jos pääsiäisruohojen istutus on jostain syystä jäänyt viime tippaan, niin ehdottomasti kannattaa laittaa ohraa. Vielä ehtii hyvin pääsiäiseksi kasvamaan. Ruohossa koristeena on muutamia tipuja ja pieniä suklaamunia. Tiput ovat erityisesti lapsia varten, sillä he tykkäävät näistä. Itse saattaisin jättää nämä vaikka kokonaan pois.

Ruohon lisäksi meillä ei hirveästi muita pääsiäiskoristeita ole. Kukkina narsisseja ja pääsiäisvitsoja ennen palmusunnuntain virpomista. Tänään meiltä lähtikin ensimmäistä kertaa koko konkaronkka virpomaan innosta puhkuen. Tälle pääsiäiselle minulle oli muitakin korsitelusuunnitelmia, mutta ne taitavat jäädä kuitenkin ajatuksen asteelle. Mietin, että olisin tehnyt kipsimunia Vaaleanpunaisen hirsitalon ohjeella. Tähän tarvittavaa kipsisidettä ei kuitenkaan meidän lähiapteekeista löytynyt ja en ole jaksanut asioikseni lähteä sitä isommista apteekeista hakemaan/etsimään. Ehkä ensi vuonna sitten. Mutta, jos kiinnostuit, niin käy kurkkaamassa ohjetta ja kuvia näistä kipsimunista tuolta. Ovat todella kauniita ja eikä toteutuskaan vaikuta vaikealta. 

Onko teillä jotain pääsiäisperinteitä ja tykkäätkö laittaa pääsiäistä näkyville myös kotiin ?

2 people left comments on: "Pääsiäistä ilmassa "

 1. Täällä aina suuret suunnitelmat, mutta kyllä se rairuohoon ja virpomiset hoidettu jää. Toki suklaamunien etsintää järjestetään ja ilmeisesti ei tänä vuonnakaan pihalla pysty järjestämään. .)

  Aaltomaljaan sopiikin kauniisti nuo varvut ja näin jossain, että lätäköihin tehty rairuohot, ensi vuonna sitten. ;)

  Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret on täälläkin suunnitelmat, mutta toteutus ontuu. Meilläkin on tuo suklaamunien etsintä ohjelmanumerossa pyhien aikana. Toissavuonna, kun oltiin kavereilla pääsiäisenä kylässä, niin tämä tapa lähti sieltä mukaan.

   Poista