Kauppakassi haaste ja mitä meidän kassi sisältää ?

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tämä kauppakassi haaste tulee ihanalta Tialta Minäkö keski-ikäinen blogista. Halusin ehdottamasti toteuttaa haasteen, sillä minusta on ollut  mielenkiintoista päästä kurkkimaan muiden ruokakassien sisältöä tämän haasteen myötä.
Meidän lähellä ei ole Prismoja, citymarkettia tai Lidlia, vaan paikalliset kaupat muodostuvat K-Extrasta ja  S-marketista. Molemmat ovat mielestäni hintatasoltaan korkeahkoja, jonka takia teen näistä vain täydentäviä ruokaostoksia viikon aikana. Kerran viikossa käyn jossain isommassa kaupassa, yleensä joko Prismassa tai Lidlissä. Meillä ruoka valmistetaan ihan perustavaroista, niin Lidlistä saan ostokset myös hyvin tehtyä ja mitä ei sieltä löydy tai saa, käyn hakemassa S-marketista.


Isoilla kaupoilla käyn yleensä joko perjantaina tai lauantaina. Joskus nämä ostokset riittävät koko viikon, mutta yleensä pitää käydä 1-2 kertaa viikon aikana tekemässä pieniä täydennyksiä. Useimmiten maito loppuu jossain vaihetta viikkoa, kun en jaksa sitä kerralla raahata tarpeeksi paljon.


Tällä viikolla ruokaostosten teko osui perjantaihin, sillä jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Omat haastekertoimet viikon kauppareissulle asetti se, että kaikki lapset olivat mukana. Jos vain mahdollista, yritän tehdä nämä käynnit yksin. Jää huomattavasti vähemmän tavaroita uupumaan ja hermot säästyvät. Suoraan sanottuna en tiennyt välillä eilen itkeäkö vai nauraa, sillä tytöt kinastelivat koko ajan, lähes kaikesta. Tulipa pidettyä Prisman käytävien
välissä pieni puhuttelu neitokaisille, joka onneksi ainakin hetken auttoi ja saatiin homma suhteellisen kunnialla vedettyä läpi.


Viikon aikana pidän listaa ostettavista tuotteista, mutta seuraavan viikon syötäviä en oikeastaan juurikaan suunnittele. Jotain saattaa olla mielessä ja silloin teen täsmä ostoja, mutta noin muuten hankin joka viikko niitä samoja perustuotteita ruuan laittoa varten. Kanasuikaleita, jauhelihaa, kalaa yms. Näiden lisäksi pakkasesta löytyy useimmiten aikaisemmin ostettuja tarvikkeita, mikä antaa hieman valinnan mahdollisuutta viikkoon. Nyt pakkasessa näyttäisi olevan pussi seitifilettä ja kanan grilliboxi.

Mietin välillä, että pitäisikö niitä viikon ruokia hieman tarkemmin suunnitella ja toisiko se säästöä. Toisaalta meillä ei mene kauppaan suhteettoman paljon rahaa etenkin, kun ruuan lisäksi useimmiten mukana on muitakin päivittäistavaroita sekä kissan ruuat. Harvemmin käy myöskään niin, että jotain pitäisi pilaantumisen vuoksi heittää roskikseen. Kaikki kuluu mitä ostetaan. Näin ollen en ole siis nähnyt tarkkaa suunnittelua tarpeelliseksi ja menen kaupassa päänsisäisen automaattilistani kanssa.


Ja jos joku ihmettelee vain yhtä karkkipussia, niin kaksi muuta ei ehtinyt kuvaan mukaan. Myöskin ostetut ilmapallot lähtivät saman tein kauppakorista, kun kotiin pääsimme.

Jos et ole haastetta vielä tehnyt, niin nappaa ihmeessä mukaan. Lisäksi olen kiinnostunut, että suunnitteletteko miten tarkkaan seuraavan viikon syötävät, etenkin kun itse jätän enemmän tilaa fiilikselle ?

Lähetä kommentti