Trendikästä raakasuklaata

perjantai 27. helmikuuta 2015

Viime lauantaina tein ensimmäistä kertaa raakasuklaata. Olin hankkinut Leaderin raakasuklaan valmistuspaketin jo edellisen vuoden puolella, mutta toteutus hieman venähti. Syy tähän, että jotenkin ajattelin homman olevan kauhean monimutkaista ja aikaa vievää. Tämä oli turha pelko, sillä valmistus oli todella simppeliä ja nopeaa.


Valmis paketti sisältää kaiken tarpeellisen suklaan valmistukseen. Itse valmistusprosessikin oli varsin yksinkertainen. Kookosöljy ja kaakaovoi piti aluksi sulattaa vesihauteessa sulaksi ja näiden sekaan sitten sekoitettiin muut aineet (lucuma-, carob-, raakakaakao-, kookoksen kukintanektarijauhe, himalajanruususuola ja makeutta antamaan agavenektaria) . Massan sekoitus tasaiseksi, kaato muotteihin ja sen jälkeen pariksi tunniksi jäähtymään jääkaappiin, jonka jälkeen suklaa oli valmis nautittavaksi.  Pakkaus sisälsi myös gojimarjoja ja manteliruohetta. Marjat heitin muottien pohjalle ja manteliruoheen sekoitin muiden aneiden kanssa massan sekaan.


Tällainen valmis raakasuklaanvalmistuspaketti on helppo keino tutustua raakasuklaan valmistukseen. Mukana on kaikki tarvittavat aineet ja ohje tekemiseen. Nyt voisin kokeilla suklaanvalmistusta ihan itse, kun on tiedossa mitä valmistukseen tarvitaan ja tietää, että se ei myöskään ole kamalan monimutkaista. Ehdottamasti aion kokeilla toisenkin kerran. Tykkäsin kovasti mausta ja seuraavana päivänä nämä olivat mielestäni vielä parempia, kuin heti parin tunnin jäähtymisen jälkeen.

Poika ei näistä tykännyt, mutta hän ei pidä suklaasta muutenkaan. Toinen tyttäristä söi yhtä hyvällä halulla kuin äitinsä. Toisesta ei ihan varmasti voi sanoa, sillä hän ei vatsavaivojen takia syönyt tuohon aikaan juuri mitään muutakaan. Ehkä tämä raakasuklaa on kuitenkin enemmän aikuisten makuun ja tumman suklaan ystäville. 


Posiitivista oli, että nämä suklaat myös näyttivät kauniilta. Oletko kokeillut raakasuklaan valmistusta ? Ja otan myös mielelläni hyviä raakasuklaan valmistuvinkkejä ja makuyhdistelmiä vastaan.

Lähetä kommentti