Pojan vaatteiden tuunausta

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Olen onnettoman huono käsitöissä. Hätätapauksessa neula ja lanka pysyvät sen verran kädessä, että saan pienen reiän paikattua sukasta tai muusta vaatteesta. Kynnys ryhtyä hommaan on tosin korkealla. Ja ihan liian usein nämä pikkuvikaiset vaatteet hautautuvat jonnekin kaappien perille unohduksiin. Poissa silmistä poissa mielestä mentaliteetillä.

Meidän ekaluokkalainen on tällä hetkellä varsinainen housujen suurkuluttaja. Polvet ovat puhki alta aikayksikön. Polvista rikki, mutta muuten siistit ja käyttökelpoiset housut, tuntuu hiukan turhalta heittää poiskin. Parsittuna ovat kuitenkin hieman ikävän näköiset, etenkin jos korjattava reikä on iso. 

Ratkaisu ongelmaan silitettävät kangaspaikat. Helppoa ja nopeaa sekä saa isommatkin reiät siististi piiloon. 


Nuori herra on nykyisin tarkka vaatteistaan. Äidin ostamat eivät enää välttämättä kelpaakaan, vaan hän haluaa itse valita omat vaatteensa. Muutaman kerran on tullut tehtyä virhe, että olen ostanut jotain mielipidettä kysymättä. Onneksi yhdet tällaiset farkut saatiin näillä kangaspaikoilla tuunattua mieleiseksi ja nyt ne kelpaavat myös pojalle. Pojan lempishortsit viime kesänä olivat Angry Birds farkkkushortsit. Ostin kaupasta Angry Birds kangaspaikkoja ja silittelin niitä farkkuihin ja nyt ne ovat yhdet lempparit.Olen joskus ihmetellyt, kun kirpputoreilla myydään reikäisiä tai ylipäätään pikkuvikaisia vaatteita ja ihmiset vielä ostavatkin näitä esim. Me&I kirpparit. Toisaalta olen itsekin muutaman uudenveroisen vetuketjuvikaisen saanut myytyä livekirpulla, mutta hinta on tällöin ollut tosi alhainen. Taitavat käsistään saavat näistä loihdittua varmaan ihan mitä vain. Tosin itsekin olen nyt sen verran kääntänyt kelkkani, että en ihan pienestä reiästä säikähdä. Voisin hyvin ostaa hyväkuntoisen vaatteen, jossa on reikä, jos hinta on vain kohdillaan.

Lähetä kommentti