Nick Brandtin upeat eläinkuvat

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Talvilomalle oli tasan yksi suunnitelma. Käydä katsomassa Nick Brandtin valokuvanäyttely This Earth, A Shadow Falls, joka on esillä Salon taidemuseo Veturitallissa. Siispä aamulla hyppäsimme lasten kanssa autoon ja hurautimme kohti Saloa. Näyttely sisältää runsaat 60  mustavalkoista valokuvaa, jotka ovat kerrassaan upeita ja vaikuttavia.

   - Kuva lainattu Salon taidemuseo Veturitallin sivuilta.
 Nick Brandtin näyttely on ollut esillä kymmeninä näyttelyinä ympäri maailmaa merkittävissä gallerioissa ja museoissa vuodesta 2004. Tukholman Fotografiska Museetissa näyttely oli vuodenvaihteessa 2011-2012 ja siitä muodostui museon menestynein näyttely. Ja kuvat nähtyäni, en yhtään ihmettele asiaa.  Jos olet miettinyt Tukholman näyttelyssä käymistä ja missanut sen, niin nyt olisi mahdollisuus nähdä näyttely Salossa. Näyttely on esillä 17.5.2015 saakka, joten aikaa vierailla on vielä runsaasti.Minulle käynti Salon Taidemuseo Veturitallissa oli ensimmäinen laatuaan. Upeiden näyttelykuvien lisäksi itse miljöö oli viehättävä ja teki vaikutuksen. Jatkossa tulen seuraamaan tarkemmin, mitä näyttelyitä museossa on esillä. Plussaa myös siitä, että alle 18 vuotiaat pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi. Useammankaan lapsen kanssa käyminen ei siis tule kalliiksi. Aikuiselta pääsymaksu oli viisi euroa.


-Kuva lainaattu Salon taidemuseo Veturitallin sivuilta 


Nick Brandtin näyttelyn lisäksi esillä on taidemuseon tornissa luontokuvaaja Mats Anderssonin studionäyttely Intimations. Myös torni itsessään on näkemisen arvoinen, hienot vanhat tiiliseinät ja kierreportaat. Elämys sekin lapsille.

Suosittelen käymään näyttelyssä, jos se on mahdollista.  Erittäin positiivinen kokemus ja myös lapsille sopiva.  Jos olet jo käynyt, niin mitä mieltä olit ? Ja onko Salon Taidemuseo Veturitalli sinulle tuttu paikka.

Näyttelyn pohjalta jäin pohtimaan, että löytyyköhän noita upeita Nick Brandtin kuvia postereina. Saattaisin sellaisen haluta seinälle.

Lähetä kommentti