Ravintolavinkkejä Tallinnaan

tiistai 24. heinäkuuta 2018

 
Nyt täytyy tunnustaa, että tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun tutustuin Tallinnan ravintola tarjontaan. Samalla mietin, että  mitenkä halpaa syöminen on Tallinnassa on ollut aikaisemmin, kun nytkin tuntui, että hinnat olivat varsin maltilliset. Vertailupohjana Högsåran saarella syöty saaristolaispyötä lounas, joka yhdelle henkilölle kustansi 38 euroa. Meidän kallein ateria neljältä (tosin 3 lasta) taisi olla 42 euroa yhteensä. 

Yhdeksän vuotta sitten, kun vierailin Tallinnassa ensimmäistä kertaa, olimme Matka Vekan pakettimatkalla. Majoituimme Kalev Spa hotellissa ja hintaan sisältyi puolihoito. Muualla ei tullut tuolloin käytyä syömässä, vaikka hinnat siihen aikaan tuskin olisivat olleet tähtitieteelliset. Lisäksi muistelen, että hotellin ateriat olivat melko mitään sanomattoman makuisia. 

Syksyllä pari vuotta sitten, oli booking.comin kautta varattuna yksityinen huoneisto ja ateriat syötiin siellä. Oikea kunnon budjettimatkailu siis. Tälläkin kertaa olin varannut yksityisen asunnon. Ajatuksena, että ainakin osan aterioista söisimme siellä. Nyt kuitenkin mukavuudenhalu meni säästämisen edelle ja päädyimme syömäään ravintolassa. Kokkailua ja siivoamista, kun saa tehdä ihan tarpeeksi kotonakin. 

Koska majoituimme ihan Telliskiven läheisyydessä, niin F-Hoone oli pakollinen käyntikohde. Sen verran paikkaa on hypetetty vuosien saatossa somessa ja se taisikin olla Telliskiven ensimmäisiä ravintoloita, josta alueen suosio on pikkuhiljaa lähtenyt kiitolaukkaan. 

Nyt, kun F-hoonesta lukee arvosteluja on alkanut nousta esiin myös soraääniä, laatu vaihtelevaa ja palvelu hidasta. Olimme aamupala aikaan liikenteessä, joten päätimme kokeilla Smoothie bowlia. Ruuhkaa ei ollut. Tarjoilija hoiti tilauksen nopeasti, mutta kulhojen tulo oli ainakin lasten mielestä liian hidasta. Itse smoothie bowl taas oli oikea pettymys. Jo ulkonäkö oli luotaan työntävä. Vihreä mössö kreikkailaisen jugurtin ja marjojen päällä. Tämä nyt ei sinänsä allekirjoittanutta säikäytä, mutta se mössön maku oli myös jotain käsittämätöntä. Se pilasi koko annoksen, sillä alla oleva jugurtti ja marjat olivat ihan hyvää tavaraa. Jos mössö olisi ollutkin vain pinaattia tai muuta vihreää kasvista, olisi maku voinut olla ihan hyvä. Sen verran on tullut kurkusta alas kaadettua erilaisia vihermehuja ja smoothieta, että nämä itsellään ovat mielestäni aivan hyviä. Mutta nyt tuo kasvismössö oli pilattu jollain mausteella, josta en täysin varmasti osaa sanoa, että mitä se oli. Muistutti aavistuksen valkosipulia, mutta maku vivahti myös aavistuksen herbamareen. Joka tapauksessa lapsilta nämä jäivät syömättä.

Mutta tuo Miljöö. Se on  aivan ihastuttava ja jo sen takia kannattaa antaa paikalle mahdollisuus. Myöskään hinnat eivät ole päätähuimaavat. Itse olisin halunnut käydä vielä testaamassa varsinaisen menuun, mutta kriittinen kanssamatkustaja asiakaskuntani torppasi idean.
Myöskin Telliskiven alueella sijaitseva latinalais amerikkalaista ruokaa tarjoileva  La Tabla ravintola, oli sen sijaan positiivinen yllätys. Lapset ihastuivat paikkaan niin kovin, että täällä söimme kahtena iltana. Asiaan saattoi vaikuuttaa se, että listalta löytyi itsetehdystä limonadista oleva lasten drinkki, joka valloitti kaikki kolme. Mutta myös paikan leikkipaikka vei voiton F-hoonen vastaavasta ja sieltä löytyi isommallekin rubiikin kuutio pähkäiltäväksi.

Ensimmäisen illan tarjoilija oli myöskin ihana. Otti heti lapset huomioon, tuoden värityskuvia. Ja muutenkin palvelu pelasi sutjakasti. Toisena iltana palvelun nopeus sai roppakaupalla miinuspisteitä.  Sattuman kauppaa siis palvelun nopeus, mutta ruoka oli molempina iltoina erittäin maittavaa ja laadukasta. Niin isojen kuin pienten. Lisäksi toisen illan salaattiannos oli niin valtva, että hyvä kun sen jaksoi syödä.Vuokraemäntämme suositteli ruokailua Telliskiven alueella, keskustaa edullisempien hintojen takia. Yhtenä päivänä kuitenkin päädyimme ruokailemaan myös Tallinnan vanhaan kaupunkiin, kun Energian Oivalluskeskuksessa vierailun jälkeen alkoi olemaan sen verran kova nälkä ja väsymys, että oli tarvetta etsiä mahdollisimman nopeasti ja likeltä ruokailupaikka. 

Heinäkuisena päivänä ihmisiä oli liikkeellä paljon ja moni paikka tupaten täynnä. Kuin sattumalta päädyimme ClayHills Gastropubiin, jonka sisätiloissa oli vapaata tilaa ja myöskin tarpeeksi viileää. Paikka oli vain muutaman kivenheiton päästä Raatihuoneen torilta, mutta silti hinnat olivat kohtuulliset ja lisäksi ruoka erittäin maittavaa. Oma Chips and fish annos oli oikein hyvä, samoin lasten burgeriannokset. Ykkönen, joka nykyisin inhoaa Hesen ja McDonaldsin hampurilaisannoksia, söi tämän hyvällä ruokahalulla ja ranskalaisista nyt ei voi puhua samana päivänä. Jos siis etsii keskustan tuntumasta kohtuu hintaista paikkaa, niin tälle paikalle iso suositus. Pisteenä iin päälle nopea palvelu ruuhkasta huolimatta ja oikein mukava sekä rempseä tarjoilijakin sattui kohdalle, joka oli lasten mielestä vähän hassukin. 

-Kirsi

Lähetä kommentti