Lukuvinkit riippumattoon

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018(Sisältää Affilite linkin)

En muista, milloin olisin lukenut yhtä paljon kuin tämän ja viime vuoden aikana. Etenkin tämän vuoden puolella lukeminen on noussut ihan uusiin sfääreihin, kun sain työnantajalta joululahjaksi Bookbeatin lahjakortin. Minä vanha skeptikko suhteessa e- ja äänikirjoihen olen ollut täysin myyty. Onhan se nyt kätevää, kun onsaatavilla laaja valikoima kirjoja aina uutuuksiin saakka saman tien muutamalla klikkauksella.

Myös lapset ovat noita äänikirjoja kuunnelleet välillä iltasatuna, vaikka äidin lukemaa iltasatua ne eivät tietenkään korvaa. Toisinaan sitten niin, että joku kuuntelee äänikirjaa ja toiselle luen itse.

Satu Rämö, joka asuu Islannissa ja kirjoittaa Salamatkustaja blogia on kirjoittanut kaksi kirjaa nykyisestä kotimaastaan, Islantilainen voittaa aina ja Islantilainen kodinonni. Sadun tyyli kirjoittaa on hauska ja teksti soljuu sujuvasti. Istantilainen voittaa aina kirjassa kerrotaan mm. sikäläisestä joulupukki perinteestä, jota lukiessa oikeasti nauroin maha kippurassa. Siinä, jo lapsetkin ihmetteli, että mikäs nyt on noin hauskaa, joten pakko oli heillekin tuo pätkä lukaista, että mitenkä olisi jo suomailen punanuttu perinne korvattaisiin vastaavalla.

Mari Veitolan Veitola kirja yllätti positiivisesti. Välillä elämänkerrat ja henkilökuvat ovat tahmeita, junnaavia ja tylsiä. Tämä ei olleenkaan, vaan sen sijaan teki mieli lukea koko kirja saman tien.Veitolan Kirja oli hyvin samaistuttava ja useassa kohdassa tuli nyökyteltyä itsekseen, että niin tiedän tämän. Raadollisen rehellistä tekstiä, jossa kerrotaan niin masennuksesta kuin julkisuuden nurjista puolista. Tämän kirjan myötä ymmärtää taas niin hyvin viimen aikojen surullisia julkkiskohtaloita, joissa päällepäin täydellistä elämää viettäneet ihmiset kuten Anthony Bourdain, Kate Spade ja Avicii ovat päätyneet riistämään hengen itseltään. Olitpa tavan tallaaja tai julkisuuden hahmo, niin ihan samojen ongelmien kanssa me täällä maan päälla tarvomme.

Jilla Santopolon Valo jonka kadotimme. Ihana rakkaustarina, joka vie heti mennessään eikä kirjaa malttaisi laskea käsistä ollenkaan. Niitä kirjoja, jotka oikeasti koukuttavat heti ensimetreiltä alkaen ilman, että pitää lukea sata sivua, että tulee tunne, että päästään johonkin. Ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Eve Hietamiehen Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Jos et ole vielä lukenut, niin nämä kolme kirjaa ovat viihdyttävää kesälukemista. Ja Pasasen pojat nyt vaan ovat suloisia kommelluksineen.

Koko perheen lukuvinkiksi Elena Favillin ja Francesca Cavallon Iltasatuja kapinallisille tytöille. Menee niin tytöille kuin pojille. Tositarinoita urheista tytöistä ja naisista ainaisten prinsessa tarinoiden rinnalle, jossa tyttöjen ja naisten rooli on löytää unelmiensa prinssi,mennä naimisiin ja elää sitten elämänsä loppuun asti onnellisena. Tämä ankea mutsi on saattanut jokusen kerran näiden prinsessa satujen onnillisen lopun yhteydessä tuhahtaa, että not in real life. Siinäkin mielessä tämä kirja on ollut piristävä löytö, joka tarjoilee mallia, että nainen pystyy mihin tahansa, kunhan vain uskoo tarpeeksi itseensä. Tähän haluan niin tyttärieni kuten myös poikani pitävän ohjenuorana elämämässään. Uskon itseensä ja kykyihinsä.

Toivottavasti näistä löytyy jotain lukulistallesi, jos et ole jo ehtinyt kirjoihin aikaisemmin tutustumaan. Vinkkejä hyvistä kirjoista otetaan myös ilolla vastaan. Ja Adlibriksessä on kesäale heinäkuun loppuun.

-Kirsi

Lähetä kommentti