Beach laiffii ja kesäteatteria

maanantai 9. heinäkuuta 2018
Iltalehti on lupaillut ensi viikolla alkavalle lomalle lupaavia säitä. Heinäkuun ja elokuun alun pitäisi lehden mukaan olla normaaleja lämpimämpiä. Viikonloppu antoi esimakua lomasta kuten myös lämmöstä.

Nyt täytyy todeta, että viikonloppuna osui napppiin niin tekeminen kuin sää. Kaikin puolin rentoutunut fiilis ja tällä jaksanee viimeisen kiireisen arkiviikon. Mietin, että auttoiko rentoutuneen olon luomisessa se, että tällä kertaa perjantaina työkone jäi työpaikalle. Poissa silmistä, poissa mielestä. Ihan liian monena viikonloppuna kevään aikana, kun töitä on ollut tarvetta tehdä myös viikonloppuisin.

Meidän viikonloppu muodostui pääasiassa uimisesta, grilliherkuista ja levosta. Kulttuuri pläjäys käytiin nauttimassa tyttöduon kanssa sunnuntaina kesäteatterissa.Kesäisessä ruuanlaitossa kiehtoo sen yksinkertaisuus ja helppous. Sunnuntaina grillissä valmistui hetkessä oikea herkkuateria, kylkeen uudet perunat ja salaatti. Ykkönen, joka on viime aikoina suureen ääneen julistanut, ettei enää välitä kalasta, kehui nyt lohen herkullisuutta suureen ääneen.

Tähän ateriaan tarvitset itse fisun lisäksi:

  • juoksevaa hunajaa
  • tilliä
  • merisuolaa
  • sitruunan 
  • foliota
Sivele kalan pinnalle hunajaa. Ripottele pinnalle suola ja tilli ja purista sitruunan mehu kalan päälle. Kääri koko komeus folioon ja kypsennä grillissä kunnes kypsää.
Lauantaipäivä viihdyttiin neitien kanssa suurimmaksi osaksi rannalla. Ykkönen oli kavereiden luona yökylässä, joten saatiin ihan tyttöjen aikaa. Oma talviturkki lensi 18 asteiseen veteen. Samalla taisivat lentää myös salaiset haaveet avantounnista jonnekin hyvin kaukaiseen nurkkaan, sen verran jääkylmältä tuo vesi tuntui.

Meidän lempiranta on ihana. Välillä se on ihan private beach eli saa olla lähestulkoon yksikseen, kuten kävi lauantaina. Toisinaan taas pääsee Helsingin yleisten saunojen tunnelmaan, kun lauteet notkuu väkeä niin ettei väliin meinaa mahtua. Muistan lapsuudesta Helsingin reissulta, kun äidin ja tädin kanssa kävimme tällaisessa yleisessä saunassa. Jotenkin ihanan hämärä, rauhallinen ja harras saunatunnelma siellä oli. Puheensorinaa siellä täällä.

Sinänsä harvinaista varmaan, että tällä meidän rannalla sauna on unisex mallia eli miehet ja naiset samassa saunassa. Ja tämä ei haittaa yhtään. Saunaa ollaan nyt purkamassa ja rakentamassa uutta tilalle. Jotenkin toivoisi, että sama henki säilyisi sen sijaan, että molemmille sukupuolille tulisi omat saunansa. Mikäs siellä on uimapuvut päällä ollessa kaikki sekaisin. On ihanan herttaista kuunnella, kun papat puivat päivän politiikkaa saunan lauteille, Trump ja Putin tuntuivat olevan kova sana tai kun mummot kertovat kuinka ovat lyöneet vetoa mm-jalkapallon voittaja joukkueesta. Siellä sunnuntai iltana saunan lauteilla elämä tuntui aika hyvältä. 

Millaisista elementeistä sinun viikonloppusi koostui ? Ja oletko käynyt yleisissä saunoissa ja mitä mieltä niistä  ?

Lähetä kommentti