Hetkiä Tallinnasta

maanantai 23. heinäkuuta 2018
 


Ensimmäinen lomaviikko meni suurimmaksi osaksi Tallinnassa. Matkustuspäivinä kadehdin pääkaupunkiseudulla asuvia. Mitenkä helppoa vain suunnata satamaan tai lentokentälle ilman ylimääräisiä säätämisiä ja monen tunnin matkustusta jo kotimaassa. Usein jännityksen takia huonosti nukuttu yö takana, päivän tai puolikkaan matkustus ennenkuin perillä kohteessa, niin takuuvarmasti on jokainen väsynyt, ärtynyt ja kiukkuinen. Siinä sitä miettii, että kenenkä hieno idea tämä taas oli, mutta onneksi uni ja lepo kuitenkin korjaa tilanteen. Ja siinä vaiheessa se matkustaminen tuntuu taas maailman parhaimmalta idealta ja lomamoodiin pääsee samantein, toisin kuin jos sen loman aloittaisi puhtaasti koti ympyröissä.
Tämä kerta oli minulle kolmas käynti Tallinnassa. Mikään kokenut Tallinnan matkailija en siis ole. Aikaisemmin olen ihaillut kyllä vanhan kaupungin kauneutta, mutta tällä kertaa rakastuin koko kaupunkiin.

Hotellin sijasta majoitumme Airbnn:n kautta yksityiseen asuntoon. Sijainti osui napakymppiin. Asunnon ikkunasta näkyi Balti Jaam torg, rautatieasema, Toompean mäen muurit ja Olavin kirkko. Telliskiven trendikäs hipsterialue edullisini ravintoileineen ihan pienen kävelymatkan päässä. Raitovaunu pysäkki melkein tien toisella puolella. Itse asuntokin oli kaikin puolin napakymppi, uusi ja moderni.Vielä yhdeksän vuotta sitten sain kylmiä väreitä, kun kuljimme asematunnelin alitse. Ei olisi pieneen mieleenkään tullut kulkea sieltä ilta yhdeksan jälkeen ja vielä lasten kanssa. Nyt suurin osa liikkuvista ihmisistä taisi olla turisteja, jotka suuntasivat Telliskiven alueelle syömään. Tunnelissa katumuusikko nosti tunnelmaa soitollaan ja toinen neiti tätä kovasti ihasteli.

Tutustuin myös ensimmäistä kertaa Tallinnan julkiseen liikenteeseen ja se osoittautui varsin toimivaksi. Busilla suuntasimme mm. eläintarhaan. Tämä hieman jännitti etukäteen, mutta bussissa oli reaaliaikainen infotaulu ja zoo pysäkki oli siihen erikseen merkitty. Muuten liikuimme pääasiassa raitiovaunulla, jonka avulla pääsi esim. kulkemaan Stroomin uimarannalle Koplin suunnassa ja liki Ulemisten ostoskeskusta. Ratikalla olisi päässyt näppärästi myös Kadriorgin puistolle, mutta sen jätimme tällä kertaa välistä.

Erityistä plussaa Tallinnan joukkoliikenteelle siitä, että yhdellä ja samalla matkakortilla voi maksaa useamman ihmisen liikkumiset ( aina kuuden henkilön) eikä jokaiselle tarvitse hankkia omaa korttia (Uhiskaart). Tämä on erityisen kätevää, kun on liikenteessä lasten kanssa.

Tallinna en malttaisi odottaa, että seuraavan kerran jälleen näemme.

-Kirsi

2 people left comments on: "Hetkiä Tallinnasta "

 1. Aivan ihania kuvia ja niin suloiset nämä teidän tytöt. <3 Muuten en ole varmaa mennyt ikinä julkisilla Virossa, pitäisi kyllä kokeilla ja taatusti on lippu mega edullinen.

  Aurinkoista uutta viikkoa Kirsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varsin puolueellinen kyllä, mutta tytöt ovat ihania. En ollut minäkään aikaisemmin, tosin monta muutakin asiaa oli kokematta. Matkan hinta, kun käyttää tuota ladattua korttia, on 1,10 eur. Eli tosiaan edullista. Jos ostaa lipun kuljettajalta, niin hinta on muistaakseni 2 euroa.

   Ihanaa viikkoa sinnekin.

   Poista