Turun linnan ritarit

torstai 21. heinäkuuta 2016
Loma on ollut ihana. En ole oikein ymmärtänyt iltapäivälehtien vuohkaamista säästä ja helteiden tulemisesta, sillä ainakin omasta mielestäni tämä kesä on säiden puolesta ollut vallan mainio. Superhelteet ovat ehkä puuttuneet, mutta kylmää ei kuitenkaan ole ollut. Shortseilla, mekoilla ja muilla kesävaatteilla on pärjännyt vallan hyvin. Ja ajoittaiset sateet kuuluvat nekin kesään  sillä  luontokin sitä sadetta ajoittain kaipaa.

Oma loma lähti kivasti käyntiin Turun linnassa vierailulla jokunen aika takaperin. Olen varmaan enenkin täällä maininnut, että erilaiset linnat ovat kovasti mieleeni ja niihin peusuettani raahailen. Välilä lapset ovat intopiukeana mukana, mutta väillä tulee sitä päinvastaistakin nurinaa. Tytöt tuntuvat jakavan tämän innostuksen paremmin tai sitten isommalla alkaa esiintyä jo pienoista esiteini oirelua.
Viime kesänä Turun linnassa ei tullut käytyä, joten nyt olikin aika suunnistaa pienenlle linnakierrokselle.  Tällä kertaa kaikki olivat innokkaina mukana. Tytöt pukeutuivat parhaimpiinsa, ihan linnan kuningatarta varten. Tällä kertaa kuningatar ei kuitenkaan ollut paikalla, vaan paikalla olikin kuningas. Pukeutumisellaan neidit olisivat hyvin sujahtaneet kuokkavieraiksi linnan kirkossa alkaviin häihin ja eräs opastaja taisi heitä juhlavieraiksi luullakin.

Tällä kertaa emme osallistuneet varsinaiselle pikkuritari kierrokselle, vaan kiertelimme linnassa ihan omin päin. Tosin en ole varma, että olisiko sellaista enää ollutkaan tarjolla, sillä tätä ei edes ehdotettu meille lipunmyyntipisteessä. Olimme kuitenkin sen verran myöhemmin liikkeellä, että viimeinen kierros saattoi olla jo mennyt. Pari vuotta sitten osallistuimme varsinaiselle kierrokselle ja siinäkin lapset viihtyivät hyvin. Samalla kuulee myös linnan historiaa sekä jänniä tarinoita siitä, joten jos ensimmäistä kertaa lasten kanssa linnassa, niin tälle kannattaa kyllä osallistua. Lopuksi vielä kruunataaan Turun linnan ritariksi kuninkaan tai kuningatar toimesta.

Lähetä kommentti