Kesäinen päivä Tammisaaressa

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Eräänä kesäisenä päivänä teimme päiväretken Tammisaareen tai paremminkin nykyiseen Raseborgiin. Pakkasimme mukaan eväät, uimakamppeet ja itsemme.

Näin kesäloman loppumisen kynnyksellä näihin tunnelmiin on aavisuksen haikea palata. Loma sujahti ohi taas aivan liian nopeasti. Vaikka kesää on vielä jäljellä, niin tuntuu, että työpäivän päätteeksi ei kesästä ehdi nauttia kuin marginaalisesti. Alkukesä menikin lähes ohitse tekemättä hirveästi kesäisiä asioita. Onneksi loman jälkeen on jotenkin aavistuksen helpompi yrittää roikkua niissä kesän viimeisissä rippeissä  iltaisin sekä viikonloppuisin. Olla vielä hetken lomafiiliksissä ennen kuin normaali syksyinen arki vie kokonaan mennessään.


Aluksi suuntasimme auton nokan kohti Raaseborgin linnanraunioita. Kohde, jota tällainen linnafriikki ei voinut millään sivuuttaa. Linna sijaitsee hieman syrjemmällä itse Tammisaaren kaupungista Snappertunassa ja se on rakennettu 1300-luvulla. Linna eli loistokauttaan 1400-luvulla. kunnes se 1553 hylättiin. Linnaraunioita alettiin kaivaa esille 1880-luvulla, jonka jälkeen sitä on pikkuhiljaa restauroitu.

Raaseporin linnanrauniot ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin Kaarinassa sijaitsevan Kuusiston linnanrauniot. Linnassa on selkeät tornit ja seinät pystyssä sekä joitakin huoneita. Siellä on suhteellisen helppo kulkea, sillä linnaan on rakennettu kulkusiltoja.

Linnanraunioiden jälkeen alkoi takanpenkin väen uimajalkaa kolottaa siihen malliin, että oli aika suunnata auton nokka kohti Tammisaarta ja keskustassa sijaitsevaa Knipan uimarantaa. Rannassa saatiin uimainnostus tyydytettyä sekä eväät syötyä. Iso plussa rannan läheisyydessä sijaitsevalle leikkikentälle, joka oli todella hieno sekä monipuolinen. Siellä lapset olisivat viihtyneet vaikka kuinka kauan.

Hieman tuli kierreltyä satama-aluetta, mutta itse vanhakaupunki sekä sen putiikit jäivät tällä kertaa kokonaan väliin. Siinäpä syy palata Tammisaareen vielä joskus uudelleen.

Oletko sinä vieraillut Tammisaaressa ? Mitä erityisesti jäi mieleen tai mahdollisia vinkkejä sinne suunnatessa ?

Lähetä kommentti