Tukholma

lauantai 23. heinäkuuta 2016 
Pidän Tukholmasta, vaikka mikään kaupungin aktiivikävijä en olekaan. Ensimmäisen kerran vierailin Tukholmassa tuoreena äitinä kahdeksan vuotta sitten, kun esikoinen oli reilu puolivuotias. Tällöin ikää mittarissa jo yli kolmekymmentä ja nyt toisen kerran, jos päivä Tukholmassa risteilyjä tässä välissä ei lasketa mukaan. Ne, kun on tullut aika puhtaasti kulutettua satumaailma Junibackenissa ja itse kaupunkia ei ole tullut pahemmin kiereltyä ensimmäisen pidemmän käynnin jälkeen.

Toukokuun loppupuolella varasin parin päivän Tukholman reissun itselleni, lapsille ja äidilleni. Hotellin löytäminen viidelle henkilölle meinasi tuottaa pienoista päänvaivaa, sillä perhehuone käsitys tuntui monessa hotellissa olevan luokkaa aikuinen sekä yksi tai kaksi lasta. Scandic ei tullut mieleenkään, ennenkuin sain vinkin, että heillä on perhehuoneita isommillekin perheille ja normaali huoneisiinkin on mahdollista majoittua standarimäärä enempi ihmisiä. Siispä suuntasin Scandicin sivuille ja ongelma ratkesi kertaheitolla, kun vaihtoehtoja löytyi useampi. Mutta isommille perheille vinkkinä, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä perhehuoneet menevät äkkiä ja nopeista lähdöistä isolla  kokoonpanolla on melko turha haaveilla, jos samaan huoneeseen haluaa majoittua.
Päädyimme lopulta Scandic Malmeniin Södermalmillla. Vikingin terminaalilta suhteellisen lyhyen matkan päässä sijaitseva hotelli, mutta taas Silja Linen terminaalilta enemmän matkaa. Koska tulimme Siljalla ja olimme vasta illlalla satamassa, niin tulo iltana matkasime hotellille taksilla. Ajatus väsyneiden lasten ja matkatavaroiden kanssa metrolla kulkemisesta ei nimittäin hirveästi innostanut. Metroasema sijaitsi kuitenkin aivan hotellin vieressä, joten liikkuminen ympäri kaupunkia sujui todella hyvin ja takaisin kotiin lähtiessä menimme satamaan metroa hyödyntäen.

Jos perhehuoneen löytäminen aluksi tuottikin ongelmia, niin hotelli Scandic Malmenin huone oli oikein positiivinen yllätys. Oikeastaan huone on vähettelevä sana kuvaamaan sitä, sillä kyseessä oli paremminkin huoneisto. Kaksi makuuhuonetta, pieni olohuone, eteinen ja tilava kylpyhuone, jossa oli myös kylpyamme sekä erillinen suihkunurkkaus. Amme nousikin lasten keskuudessa varsinaiseksi hitiksi ja myöntämättä oli siinä kiva itsekin makailla. Toinen tytöistä totesi heti ensimmäisenä iltana, että äiti tullaanhan tänne joka kesä. Isolle lapsiperheelle suosittelen ehdottamasti hotellia, juurikin tuon "huoneen" tilavuuden vuoksi. Muutenkin minulle jäi erittäin positivinen kuva hotellista. Aamupala oli todella monipuolinen ja sitä oli riittävästi. Henkilökunta oli ystävällistä ja sijaitikin ihan hyvä, jos ei ihan keskustassa halua majoittua. Himosiivoja äitini hieman kritisoi siistimisen tasoa, mutta tällaiselle ei niin tarkalle sekin oli ihan riittävää.


Tukholmassa vierähtäisi helposti vaikka viikko. Näkemistä ja kokemista on niin paljon, että parissa päivässä ehtii nähdä vain murto-osan. Junibackenin jätimme tällä kertaa kokonaan väliin, vaikka neidit sinne olisivat halunneet mennäkin. Kohteiksi valikoitu tällä kertaa Vaasa museo, Nordiska museo ja Skansen Djurgårdenin saarelta ja Vanha kaupunki sekä kuninkaanlinna. Itseäni jäi vielä  kutkuttamaan erityisesti Fotograafiska museo sekä Abba museo. Isoimman lapsen kanssa ehdittiin myös käydä shoppailemassa keskustassa.

Jos sinulla on antaa vinkkejä erityisesti jostain muusta kuin noista yleisimmistä lapsille mieluisista kohteista Tukholmassa, niin näitä otetaan ilolla vastaan mahdollisia tulevia reissuja silmällä pitäen.

2 people left comments on: "Tukholma "

 1. Olettepa ehtineet hyvin nähtyvyyksiä kiertää! Tukholma on ihana kevät/kesäkaupunki! Junibacken on vuodesta toiseen oma- ja lasten suosikki!
  Mukavaa kesää ja tervetuloa osallistumaan Lasten Maailma-lehtien arvontaan blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa paikassa tosiaan ehdittiin käydä ja yllättävän hyvin lapsekin jaksoi. Junibacken on ihana, vaikka tällä kertaa jäikin välistä.

   Poista