Sittenkin onnistuneet synttärit

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan  joulun odotukseen ja valmisteluun on tullut pieni tauko, sillä kahdeksan vuotta sitten joulukuun alussa minusta tuli ensimmäistä kertaa äiti. Synttäreiden vietto ja ajoittaminen vie siis nykyisin hieman huomiota jouluvalmisteluilta. Ehkä tämän takia alankin mielellään valmistautua jouluun jo hyvissä ajoin marraskuun puolella.

Esikoinen on syntynyt pari päivää ennen itsenäisyyspäivää. Jos itsenäisyyspäivälle on sattunut pitkä viikonloppu, ollaan synttärit pyritty yleensä järjestämään etupainoitteisesti. Silmällä pitäen sitä mahdollisuutta, että ihmiset hyödyntävät pitkää viikonloppua vaikka matkusteluun. Viime vuosina oman lisänsä ajoitukseen ovat tuoneet jalkapallon turnausajankohdat. Välillä tuntuu, että aikaikkuna johon synttärit pystyy ajoittamaan on todella kapea.

Olemme järjestäneet esikoiselle nyt neljä kertaa kaverisynttärit. Ensimmäistä kertaa sinä vuonna, kun poika täytti viisi vuotta. Kaksi kertaa juhlat on pidetty kotona ja kaksi kertaa ulkoistettuna. Aina kutsussa on ollut ilmoittautuminen tiettyyn päivään mennessä synttäreille. Kolmena ensimmäisenä vuonna homma toimi todella hyvin ja ihmiset ilmoittautuivat asianmukaisesti. Aina on kaverit tulleet synttäreille, joten hieman olin ihmeissäni, kun tällä kertaa ilmoittautumispäivään mennessä ei ollut tullut yhtään osallistumisilmoitusta. Vedin asiasta oikeasti  pientä paniikkia, niin että menetin yöunet useaksi yöksi ja tämän seurauksena sain hirveän migreenikohtauksen,  niin että yksi työpäivä meni sen seurauksena puoliksi harakoille.

Tilanteen teki epämukavaksi vielä se, että tällä kertaa meillä oli varattuna synttärit kodin ulkopuolelle. Minimimäärä pelaajia pelin aikaansaamiseksi oli kuusi. Vaikka kukaan ei virallisesti ilmoittautunut, niin harkoissa kyselemällä ilmeni, että porukkaa synttäreille on tulossa. Osa oli kuitenkin vielä synttäripäivänä kysymysmerkkejä. Loppujen lopuksi vain kaksi kutsuista ei päässyt ja toinen heistäkin olisi tullut, mutta oli sairaana.  Sitä en vain edelleenkään ymmärrä, että miksi yksikään ei synttäreille ilmoittautunut, vaikka kutsussa näin nimenomaisesti luki. Johtuiko siitä, että täällä meillä päin on ollut myös kutsuilmoituksia, joissa ilmoittautumiset vain silloin, jos ei pääse paikalle. Onko tällaiset kutsut sotkeneet niin paljon, että nytkin ajateltiin asian olevan näin. Tiedä sitten, mutta aika paljon murhetta ehdin asiasta kantaa ja hieman ehkä ihmettelen ihmisten sisälukutaitoa sekä ajattelua.  Pääasia kuitenkin, että synttärit onnellisesti ohi ja päivänsankari sekä kaverit olivat tyytyväisiä juhliin.

Ja näin vanhempana pääsi tällä kertaa itse kutsujen aikana helpolla. Tarjoiluunkaan ei tullut hirveästi panostettua ja tämä oli ihan hyvä, sillä pojat ei hirveästi malttanneet herkutella ja loppua kohti taukohuoneessa ei juurikaan viihdytty. Karkit, sipsit, keksit, limut ja pikkupizzat riittivät aivan hyvin ja niitä jäi vielä kotiinkin kannettavaksi.

Aluksi suunnittelimme jalkapallosynttäreitä, mutta tilaa ei ollut  vapaana enää syyskuun loppupuolella. Siinä sitten meni suunnitelmat kivasti uusiksi. Se oli varmaa, että tällä kertaa halusin ulkoistetut synttärit. Minusta ei ole vain järjestämään ohjelmaa isolle poikajoukolle ja edellisenä vuonna synttärit meni loppua kohden pelkäksi Xboxin pelailemiseksi. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat järjestää upeita synttäreitä ilman stressiä. Itsellä tupaa vaan stressitaso sen verran korkeaksi ohjelman, tarjottavien ja siivouksen kanssa, että näissä synttäriasioissa tulen varmasti myös jatkossa turvautumaan ulkopuolisiin palveluihin.

Tällä kertaa loppujen lopuksi päädyimme lasersotaan. Minimi määrä pelaajia on kuusi. Upposi hyvin noihin kahdeksan vuotiaisiin, mutta soveltuu varmasti aivan huipusti myös yritysten henkilökuntatapahtumiin. Voisin jopa kuvitella itse osallistuvani tuohon, sen verran hauskalta poikien meno vaikutti. Sen verran kivaa oli, että meidän nuorimies ilmoitti, että haluaa ensi vuonnakin järjestää synttärit samassa paikassa.

Toivottavasti olette säästyneet synttäristressiltä. Tykkäätkö itse järjestää juhlat kotona vai ulkoistetaanko teillä juhlia ?

2 people left comments on: "Sittenkin onnistuneet synttärit "

  1. Oo mahtavaa, että pikkuvieraita tuli, luin silloin surullisena kommenttia blogiisi. Toivottavasti jotkut tästä oppii, että ilmoittaminen on aina kohteliasta ja huomaavaista juhlien järjestäjää kohtaan. Kiva, että tuli onnistuneet juhlat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Onneksi vieraita tosiaan tuli sitten ihan kivasti, että saatiin onnistuneet juhlat aikaiseksi. Kohteliasta olisi tosiaan ilmoittaa ja itse ainakin luen tarkasti mitä kutsuissa sanotaan. Näitä, kun on niin monen sisältöisiä.

      Poista