Kyllä siitä hyvä tulee

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulusta nimittäin. Vähemmälläkin valmistelulla. Jotenkin palaset vain ovat pikkuhiljaa loksahdelleet paikalleen ja pahin ahdistus sekä stressi joulun suhteen helpottanut. Viikolla äitini soitti ja ehdotti, jos viettäisimmekin jouluaaton heillä. Jotenkin tähän oli todella helppo suostua, sillä nyt kotona pääsee jouluruokien kanssa huomattavasti helpomalla. Varsinkin, kun tänä vuonna olen  vielä aatonaatonkin töissä. Lapsetkin olivat jouluaatosta mummolassa todella innoissaan.

Lahjahommatkin alkavat olla pikkuhiljaa, jos ei ainakaan täysin valmiina tai hankittuna niin ainakin ajatuksen asteella työstettynä. Viimeiset paketit pukinkonttiin on tarkoitus käydä ostamassa tiistaina ja sitten homma alkaakin olla pulkassa. Kuusi haetaan tänään ja se jos mikä tuo sitä jouluista tunnelmaa kotiin.

Postikortit jäivät tänä vuonna kokonaan lähettämättä. Sen sijaan lahjoitin postikortti rahat Hyvä joulumieli-keräykseen, jonka tuotto menee vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen. Ei enää harmita ollenkaan, että ne kortit jäivät tänä vuonna postittamatta ja aika samalla tavalla tuntuu käyneen monelle muulle.Kummien muistamisessa suunnittelin, jossain vaiheessa pientä diy juttua, mutta aika ja jaksaminen tosiaan loppuivat kesken. Niinpä suuntasin perjantai iltana hirveässä vesisateessa auton nokan kohti Saloa ja yhtä lempikauppaani Herkku ja lahja Murenaa, josta sain hankittua muistamiset opettajalle sekä kummeille.

Eilen vietimmekin kivan päivän. Esikoinen sai välitodistuksen, johon ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Päivällä herkuttelimme lasten kanssa kotitekoisilla hampurilaisilla. Pitkästä aikaa oikeasti tuli panostettua ruuanalaittoon, sillä viime aikoina kotona on menty perus lihapulla-makaronilaatikko linjalla. 

Iltapäiväksi oli sovittu treffit tyttöjen kummien kanssa sisähuvipuisto Namilaan, sillä kummit antoivat lahjaksi tuon leikkihetken Namilassa sekä tietysti asiaankuuluvat herkut. Ihana idea oikeasti antaa aikaa, sillä tavaraa meilläkin pursuaa jokanurkasta ja lisää jouluaattona luvassa. Luksusta oli, että itse pääsin sillä aika pyörähtmään kaupoilla. Ihan yksin.Mitenkäs teillä muilla jouluvalmistelut etenevät. Joko alkavat olla hyvällä mallilla ? Itse ajattelin tässä aamupäivän aikana hieman kaivella joulukuusenkoriste varastoja. Aika paljon on tänä vuonna tullut hakittua/saatua uusia koristeita, joten meidän kuusi saattaa tänä vuonna näyttää hieman eri väriseltä kuin aikaisempina vuosina. 

6 people left comments on: "Kyllä siitä hyvä tulee "

 1. Meillä mennään poikkeuksellisen vähillä valmisteluilla tämä joulu. Vietämme jouluviikon mökillä, joten kotiin ei kannata hirveästi joulua tehdä. Eilen jopa älysin, ettei kotiin kannata edes kuusta hankkia. Kyllä se joulu todellakin tulee vähemmälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa joulua Tuija. Mökkljoulu kuulostaa hyvältä.

   Poista
 2. Ihania joulutunnelmia ja lahjoja. <3 Kai täällä jotain saatu aikaiseksi ja onneksi tuo mies tykkää niin kovasti laittaa jouluruokia, niin ei tarvitse yksin mitään laitella. :) Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 3. Herkkulahjat ja aikalahjat ovat kyllä parhaita. Lapset tietysti haluavat myös tavaraa. :)
  Joulu alkaa olla mallillaan. Ruokia tietysti pitää vielä laittaa ja yleistä siivoa ylläpitää.
  Tunnelmallista joulua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tosiaan haluavat niitä tavaralahjojakin ja tänäkin vuonna niitä näyttäisi olevan tulossa aikamoinen läjä. Pitää varmaan karsia jostain päästä. Oikein ihanaa joulua teillekin.

   Poista