Luostarinmäen käsityöläismuseo

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Meidän piti käydä Luostarinmäen käsityöläismuseossa jo kesälomalla. Koska loma ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, jäi museossa silloin käymättä. Eilen iltapäivällä aurinko hemmotteli ja meillä perheen tytöillä ei ollut ihmeempää tekemistä, joten päätimme vihdoinkin toteuttaa museokäynnin.

Luostarinmäen käsityöläismuseo sijaitsee noin kilometrin päässä Turun kauppatorilta. Katujen varsilta löytyi suhteellisen hyvin viikonloppuna parkkipaikkoja. Kauppatorilta alueen viereen pääsee kätevästi bussilla. Alue on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka on säilynyt vuoden 1827 tulipalosta. Käsityöläismuseon alueella sijaitsevat talot ovat yli 200 vuotta vanhoja, joten historian havina on vahvasti läsnä.


Nämä museon alueella olevat yli 200 vuotta vanhat talot sijaitsevat alkuperäisellä paikallaan ja niihin on sisustettu sekä käsityöläisten asuntoja, että heidän verstaitaan. Alueelta löytyy yli 30 eri alan verstasta, joista saa hyvän kuvan esiteollisen ajan kaupunkilaiskäsityön historiasta. Alueella sijaitseva merimiehen talo on ollut Mauri Kunnaksen innoituksen kohteena, kun hän on kirjoittanut Koiramäen lapset kaupungissa kirjaansa ja kirjasta löytyy yksityiskohtia juurikin tuosta talosta sekä sen pihapiiristä. Nyt tämä meidänkin kirjahyllystä löytyvä kirja, saa ihan uusia ulottuvuuksia.


Itse pidän historiasta. Historia oli aikoinaan yksi reaaliaineista, jonka kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa. Rakastan erityisesti vanhoja linnoja. Versailles oli oikea linnojen paratiisi tällaiselle linnafriikille kuin minä.

Hieman jännityksellä odotin, että miten tytöt viihtyvät museossa. Ja he viihtyivät loistavasti. Oikeastaan he olivat ihan haltioissaan paikasta, mikä yllätti tämän äidin ihan täysin. Tosin välillä neidit olivat vähän liiankin uteliaita, sillä kaikenmoiset salvalla lukitut jutut ja laatikot kiinnostivat ihan liikaa. Kaiken kaikkiaan museokäynti meni yli odotusten ja ei saatu edes mitään tuhoa aikaiseksi.


Lapsiperheille vielä extra vinkki. Jos museokäynnin jälkeen löytyy energiaa, niin 200 m päässä museosta sijaitsee kiva pieni leikkipuisto ja Vartiovuoren puistoalue.

Onko Turun Luostarinmäen käsityöläismuseo muuten sinulle tuttu paikka ?

6 people left comments on: "Luostarinmäen käsityöläismuseo "

 1. Aivan mahtavia kuvia ja näkee että tytöt ovat todella viihtyneet. Olisi hauskaa tietää miten lapsille avautuu tämä maailma ja kyseinen museo. Näkevät varmaan kaiken niin eri tavalla kuin me, hurjan paljon mielenkiintoisempana vielä.

  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lapset todellakin kokevat asiat ihan eri tavalla ja sen, kun tietäisi, että mitä he oikeasti ajattelevat. Innostukse kyllä aisti todella hyvin.

   Poista
 2. Ihania kuvia ihanasta paikasta! Ja ihanat tytöt! :) Tuo Mauri Kunnas -tieto oli mulle ihan uusi juttu - pitääkin muistaa tämä seuraavan kerran kirjaa lukiessa! Me ei tyttöjen kanssa olla oltu vielä luonnontieteellistä museota monimutkaisemmassa paikassa, mutta varmasti muutaman vuoden päästä kokeillaan ehkäpä juuri Luostarinmäen käsityöläismuseota. Toivottavasti saan heistä museokavereita, sillä tykkään itse kiertää juurikin tällaisia "aitoja" museoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuo Mauri Kunnas asia tuli uutena tietona. Oli kyllä kiva, kun tytötkin viihtyivät. Päästiin kunnolla tutkailemaan paikkoja. Toivottavasti tosiaan muutaman vuoden päästä teilläkin on innokkaita museossa kävijöitä.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja suloiset lapset. Tuolla olisi mukava käydä perheen kanssa. Tykkään historiasta kovasti ja kierrän mielelläni museon kuin museon. Tämä olisi huippuihana paikka! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista