DIY pannunalusta/patalappu

torstai 13. elokuuta 2015

Toisilla on traumoja koululiikunnasta, minulla koulun käsityötunneista. Vaikka en ollut koululiikunnassa se kirkkain tähti, niin tästä huolimatta olen aina pitänyt liikunnasta. Sen sijaan käsityötunnit olivat painajaisia. Kiitos opettajan, joka keskittyi enemmän niihin, jotka jo asiat osasivat ja tällaiset hieman peukalo keskellä kämmentä syntyneet saivat nihkeää opastusta. Ei ollut yksi tai kaksi iltaa, kun  kässän töitä kotona äidin avustuksella yritin saada valmiiksi. Tältä pohjalta on siis lähes ihme, että olen alkanut myöhemmällä iällä tuntea hienoista kiinnostusta käsitöitä kohtaan. Ihailen muiden kauniita töitä ja salaisissa haaveissani toivoisin itsekin osaavani surauttaa tytöille tuosta vaan kauniita mekkoja tai neuloa itselleni pitsikuvioisia villasukkia.

Sukkia en edelleenkään osaa neuloa. Pari kertaa olen kyllä yrittänyt. Ensimmäisen kerran seurustelun alkuvaiheessa yritin tehdä miehelle sukat. Sain toisen valmiiksi (ei mitään kaunista jälkeä), toinen pari ei valmistunut koskaan. Jokunen vuosi sitten yritin sukkien tekemistä uudelleen. Tällä kertaa sain jopa molemmat parit valmiiksi asti, mutta edelleenkin ne olivat aika kauheat. Sen sijaan kaulaliinoja ja pipoja neulon mielelläni.  Molemmat onnistuvat kohtuullisesti ja olen käyttänyt tekeleitäni ihan julkisesti. Varsinkin yksi ruskea valkoa sävyinen kaulaliina oli pitkään yksi lemppareistani.

Reilu vuosi sitten tein ontelokuteesta koristetyynylle päällisen. Tästä jäi kudetta tähteeksi ja kesälomalla keksin tehdä näistä jämistä pannunalustan/patalapun. Helppoa ja nopeaa. Onnistuu  hieman huonommaltakin kädentaitajalta. Yleensä neulontainnostus eli neuloosi iskee syksyn tullen. Nyt olin innostukseni kanssa reippaasti etuajassa. Pannunalustaan tarvitset ontelokudetta ja neulepuikot ( itse käytin 7 puikkoja). Tee n. silmukkaa ja neulo aina oikeaa neulosta niin kauan, että lappu suunnilleen muistuttaa neliötä. Tämän jälkeen päätä neulomus.

Nyt suunnittelen, että tekisin kaksosneideille syksyksi/talveksi tuubikaulahuivit. Joten jos sinulla on rautalankaohje tuubihuiville, niin tämä otetaan ilolla vastaan.4 people left comments on: "DIY pannunalusta/patalappu"

 1. Voi, kuinka olet kätevä! Minulta ei valitettavasti ohjeita irtoa, ihailen vain valtavasti kaikkia käsityöihmisiä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kätevästä en tiedä, mutta jotain sentään onnistuu minultakin.

   Poista
 2. Loistavasti olet voittanut kouluaikojen käsityötuntien "traumat" ja hienoja juttuja on syntynyt. Samat traumat täälläkin ja ompeluiden ja virkkaamisen saralla ei synny niin mitään. Kivaa viikonloppua Kirsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai muitakin käsityötraumaisia löytyy. Julkisesti, kun puhutaan enempi vain noista liikuntatunti traumoista.

   Poista