Mäntykankaalta hei

lauantai 9. toukokuuta 2015

Tänään heräsimme melko koleaan säähän, joka onneksi iltapäivään mennessä vaihtui auringon paisteeksi. Aamupäivällä kävimme isoimman lapsen kanssa hieman puutarhakaupoilla ja ruokakaupoilla, kun pienemmät viettivät aikaa mummin kanssa.

Iltapäivä vietettiinkin tiivisti ulkona pihanlaitto puuhissa. Meidän piha on aika haastava. Kuivaa ja hiekkaista mäntykangasta, joka asettaa aika kovat vaatimukset kasveille. Ihan mikä tahansa ei tässä pihassa menesty.  Mehikasvit ja havukasvit ovat olleet aika takuuvarmoja, joten niitä tuli hankittua lisää. Yläpiha on edelleen melko luonnontilassa  ja se on enemmänkin sellaista lasten leikkialuetta, josta löytyy hiekkalaatikko, trampoliini, keinut ja leikkimökki sekä puumaja.  Ja kun se nurmikonkin kasvu on melko haastavaa, niin senkin takia tuo yläpiha on hieman vaiheessa.
Sillä aikaa, kun itse hyörysin kädet mullassa, oli etupihalle ilmestynyt myös katutaidetta. Etenkin toinen tytöistä on todella kiinnostunut piirtämisestä. Päiväkodissakin on ollut useasti niin, jos on tytöt sisältä hakenut, että toinen on ollut piirtämässä ja toinen rämäpäisempi luonne leikkimässä niitä vauhdikkaampia leikkejä.


Sisälläkin on tapahtunut pientä muutosta tai pitäisikö sanoa, että jahkailu on saatu päätökseen. Viime vuoden loppupuolella meidän olohuoneen seinät maalattiin vaalean vihertävällä värillä valkoisen jälkeen. Valkoisella seinällä oli mustat tauluhyllyt, jotka ajattelin seinän värin vaihdon jälkeen korvata valkoisilla. Mietin, että ne sopisivat uuteen seinänväriin paremmin. No niitä hyllyjä ei koskaan tullut hankittua ja edelliset lojuivat työhuoneessa tyhjänpanttina. Viime viikonloppuna aloin pohtimaan, että ehkä ne mustat ovatkin ihan hyvät myös nykyisellä seinänvärillä. Meidän olohuoneesta löytyy kuitenkin melko runsaasti valkoista, niin nuo musta hyllyt tuovat ihan kivaa särmää olohuoneen väritykseen. Toinen pikkumuutos olohuoneessa on, että toin tyttöjen huoneessa olleen HouseDoctorin pyykkipussin alakertaan vilttien säilytystä varten ja vein edellisen Askon raitaisen version tyttöjen huoneeseen.Nyt haluan toivottaa vielä hyvää lapsettomien lauantain loppua sekä hyvää äitienpäivää huomiselle kaikille äideille. 

4 people left comments on: "Mäntykankaalta hei "

 1. Kumpikin päivä yhtä tärkeä. <3 Ihanaa äitienpäivää Kirsi <3

  VastaaPoista
 2. Ihan superkaunis lipasto teillä. Ja hitsi, pihatöitä tarttis tehdä mutta tarttisin ensin jonkun pihasuunnittelijan meille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja pihasuunnittelijaa tarvittaisiin kyllä täälläkin. Jotain tulee itse yritettyä.

   Poista