Kesä ja kärpäset

lauantai 30. toukokuuta 2015

Kesä. Täällä se vihdoin on. Ja lapsilla loma. Kiireisen viikon huipennuksena vietimme tänään esikoisen kevätjuhlaa. Täällä juhlinta tapahtui oikein pitkän kaavan mukaan. Aamulla yhdeksältä kirkko, josta suuntasimme koululla pidettävään juhlatilaisuuteen ja tämän päätteeksi vielä luokassa todistusten jako.

Esikoisen ensimmäinen kouluvuosi on mennyt uskomattoman nopeasti. Vastahan hän aloitti ensimmäisen luokan ja vastahan hänet ilmoitettiin kouluun. Nyt kohta jo tokaluokkalainen. Ajankulku tuntuu kiihtyvän vuosi vuodelta.
Opettajaa muistimme pienellä lahjalla. Ensi vuonna onkin sitten uusi opettaja. Tämän vuotinen opettaja oli vain äitiysloman sijaisena. Pienellä jännityksellä siis odotamme syksyä, toivoen että tuleva opettajakin olisi yhtä ihana kuin edeltäjänsä. Olen kiitollinen kaikista niistä tukiopetus tunneista, joita hän on antanut pojallemme. Ensimmäinen kouluvuosi on mennyt kaikin puolin paremmin kuin ikinä uskalsin toivoa ja toivon, että näin menee myös jatkossa.
Nyt on lapsosten aika kirmata hyvin ansaitulle kesälomalle. Meillä muu perhe aloitti lomailun. Itsellä kesälomaan on vielä pitkä pitkä aika, mutta siitä huolimatta aion nauttia kesästä täysin siemauksin. Lempivuoden aikani on vihdoin täällä. Loman kunniaksi muut lähtivät pienelle kesälomareissulle. Olen siis yksin kotona. Tätä ei ole tapahtunut sitten tyttöjen syntymän, joten erikoinen viikko itselläkin tiedossa. Omaa aikaa ruhtinaallisesti, vaikka päivät töissä on käytävä.

Lähetä kommentti