Piparmintun tuoksua

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Suomalaisesta kosmetiikasta puhuttaessa tulee suurimmalle osalle varmaan ensimmäisenä mieleen Lumene. Näin minullakin. Suosi suomalaista postauksessa lupauduin kokeiluun, jossa käytän vuoden loppuun asti suomalaisia kosmetiikatuotteita. Tuolloin ajattelin, että eiköhän homma onnistu suhteellisen hyvin, sillä ainahan voin käyttää Lumenea.

Jostain syystä suhteeni Lumeneen on aina ollut hieman nihkeä siinä mielessä, että siitä ei ole minulle ikinä muodostunut mitään supersuosikkia. Tykkään tietyistä tuotteista, mutta siihen se sitten jää.

Onnekseni olen löytänyt Lumenelle myös vaihtoehtoja. Suomessa on useita pieniä luonnonkosmetiikkamerkkejä, joista en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Yksi näistä on Flow kosmetiikka. Flow kosmetiikan tuotteet valmisetaan alusta loppuun asti Suomessa ja niille on myönnetty avainlippumerkki. Lisäksi ne ovat luomu raaka-aineista valmistettuja. Eniten innoissani Flow kosmetiikan kohdalla olen siitä, että heiltä löytyy valikoimasta myös 100% mineraalimeikkipuuteri. Tämä lähtee siis ehdottomasti kokeiluun, kun LilyLolon meikkipuuteri loppuu.

Tällä hetkellä minulla on Flow kosmetiikalta käytössä Piparminttu jalkavoi. Tuoksu on tosiaan piparminttuinen, joten jos tykkää piparmintun tuoksusta niin pitää varmasti myös tämän voiteen hajusta. Tuoksun lisäksi pidän tästä tuotteesta muutenkin. Voisi jopa olla, että voide toimisi talvijaloillekin, sillä voiteen koostumus on todella täyteläinen. Pikkutyttöjen mielestä tämä voide tuoksuu ihan karkilta. Ei hullumpi tuoksu ollenkaan siis.

Tuotteen Inci luettelo on aika lyhyt: Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil,  Mentha X Piperita Oil,  Supressus Sempervirens Oil , Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Limonene, Linalool

Merkin vartalonkuorinnat kiinnostaisivat kovasti. Piparmintun tuoksuisen kuorintavoiteen lisäksi löytyy  pari ihanalta kuulostavaa tuoksuyhdistelmää, vanilja-appelsiini ja kookos-sitruuna. 


Flow kosmetiikan lisäksi olen nyt käyttänyt Frantsilan ravitsevaa kasvovoidetta. Tämäkin ihan ok tuote muuten, mutta voiteen ruusun tuoksu on todella tymäkkä ja tuoksu kestää pitkään. Käytänkin voidetta öisin, sillä pelkään tuoksuvani muuten kilometrin päähän päivisin. Tuoksun takia tuskin ostan toista kertaa, mutta voisin hyvin kokeilla jotain toista vaihtoehtoa myös Frantsilan valikoimista.

Näillä tuoksuvilla kosmetiikkatuotteilla osallistun Pieni Lintu blogin tämän viikon MakroTex-haasteeseen, jonka aiheena on  Tuoksu/haju.



Pieni Lintu - MakroTex challenge

36 people left comments on: "Piparmintun tuoksua "

  1. Tuoksua mintun ja ruusun, sanotaan - ainakin nyt mintun hyvä tuoksu...

    VastaaPoista
  2. Kaunis purnukka piparminttu-jalkavoiteella, kuin Marianne-karkkipaperi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kaunis. Nyt noita pakkauksia on uudistettu ja ovat isommissa purnukoissa, jotka eivät ole ihan yhtä kauniit.

      Poista
  3. Jotain pientä tuosta merkistä löytyy minultakin :)

    VastaaPoista
  4. Piparminttu, varmaankin kokemuksena tosi ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kyllä tuosta piparmintusta tosi paljon.

      Poista
  5. Kiva postaus ja piparmintun tuoksu on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther. Tykkään kyllä todella paljon tuosta piparminttu jalkavoista.

      Poista
  6. Mielenkiintoista! Täytyy muistaa, kun seuraavan kerran olen kosmetiikkaostoksilla, erityisesti tuo Flow!:)

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia. Pitääpä itsekin tutustua merkkiin.

    VastaaPoista
  8. Tosi kivan näköinen toi piparminttu jalkavoi! Tuoksuu varmaan ihanalle :3
    cutandcurly.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Flown kosmetiikkaan en ole tutustautunut, mutta muuten luonnonkosmetiikkaan kyllä, ja iho kiittää! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen pystyin laittamaan mitä tahansa voidetta, mutta nyt olen huomannut, että ei enää onnistu, kun alkaa näppyä tunkea. Luonnonkosmetiikkatuotteet ovat olleet voiteissa varsinkin viime vuosina ykkösiä.

      Poista
  10. Enpä ole tuosta Flowsta kuullutkaan, kuulostaa hyvälle (ja tehokkaalle) tuo piparminttujalkavoi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään kuullut, ennen pientä google kierrosta kotimaisesta kosmetiikasta.

      Poista
  11. Flow on minullekin uusi tuttavuus, ja vaikuttaa herkulliselta tuo piparminttujalkavoide. Jaloissa voimakaskaan tuoksu ei ole niin häiritsevä, kun on kauempana nenästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että jaloissa ei haittaa voimakkaampi tuoksu, kun ei ihan nenän vieressä tuoksu.

      Poista
  12. Piparminttu - tämä on kokeiltava itsekin :) Astelisiko kevyemmin, jos jalat tuoksuisivat karkilta :)

    VastaaPoista
  13. Flow on vähän tuttu sarja mutta tuota piparminttua en ole kokeillut. Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääkin testata. Tuota Frantsilan ruusuvoidetta voisin kyllä käyttää,en ole tuoksutellut sitä koskaan. Sehän voisi toimia vaikka parfyymina jos se on voimakastuoksuinen = minä ruusufani <3
    Käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata tätä piparminttu juttua. Ainakin itse tykkään. Itsekin olen enemmän ja enemmän siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Vielä kuitenkin löytyy sitä tavallistakin.

      Poista
  14. Kiinnostavia tuotteita! Itse olen aina vähän vierastanut luonnonkosmetiikkaa juuri voimakkaiden tuoksujen vuoksi. Pitäisi varmaan uudestaan antaa jollekin tuotteelle mahdollisuus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt aika paljon luonnonkosmetiikan puolella Madaraa ja se ei mielestäni ole ollenkaan voimaakkaan tuoksuista. Myös tältä Flowlta on nyt voide käytössä, joka on täysin hajusteeton. Kyllä niitä vähemmänkin tuoksuvia siis löytyy. Nykyisin valikoima on todella laaja näissä.

      Poista
  15. Voi, että kun aina löytyy itselle rakkaita tuoksuja, joita ei tässä hötäkässä tullut maininneeksi, eihän nyt koko maailmaa voikaan laittaa, sillä omaankin historiaan mahtuu miljoonia tuoksuja, joissa on satoja lempituoksuja. Kaunis kuva ja kiva valinta:)

    VastaaPoista