Tukholma ja Junibacken

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Viikonloppuna olimme perheen kanssa päivä Tukholmassa risteilyllä. Tukholma on yksi lempikaunpungeistani. Mielelläni olisin viettänyt siellä useammankin päivän ihailemassa vesistön ympäröimää kaupunkikuvaa, vanhoja kauniita rakennuksia ja lukemattomia kivoja nähtävyyksiä. Ja tietysti kaupoillakin olisi voinut pistäytyä, jos aikaa olisi ollut enemmän käytettävissä.
Rajallisen ajan ja lasten kanssa liikkuessa valitsimme päivän käyntikohteeksi Junibackenin. Junibacken on varmaan monelle lapsiperheelle tuttu paikka. Meille tämä oli toinen kerta tuolla.  Junibacken sijaitsee Djurgårdenin saarella, josta löytyy myös monia muita nähtävyyksiä kuten Vaasamuseet, Nordiska museet, Grönalundin huvipuisto ja Skansenin ulkoilmapuisto. Siljan terminaalista Djurgårdenille pääsee mm. laivabussilla kätevästi. Me käytimme menomatkalla bussia, mutta satamaan takaisin ajoimme taksilla, sillä tytöt alkoivat olla sen verran väsyneitä ja seuraavan bussin tuloon ihan liian paljon aikaa.
Junibacken on Astrid Lindgrenin kirjoihin perustuva satutalo lapsille. Siellä voi kokea monista Astridin kirjoista tuttuja ympäristöjä. On Vaahteramäen Eemeliä, Katto Kassista, Ronja Ryövärintytärtä ja Peppi Pitkätossun Huvikumpua. Nähtävää ja koettavaa riittää. Etenkin paikan satujuna on elämys, niin pienille kuin isoillekin matkustajille. Satujuna lähtee Vimmerbyn asemalta ja vie suurenmoiselle matkalle Astrid Lindgrenin kertomuksiin. Matka alkaa Marikin luota ja jatkuu Vaahteramäen Eemelin luokse, jossa Eemeli on nostanut pikkusisko Iidan lipputankoon. Tämän jälkeen lennetään Katto-Kassisena taivaan yllä, kutitustataan Pekka Peukaloisen kokoiseksi ja siirrytään Ronja Ryövärintyttären metsään. Matka päättyy Nangijalaan Leijonamielen veljesten luokse. Satujunan jälkeen on Peppi Pitkätossun huvikumpu, jossa pääsee laskemaan liukumäkeä, kokeilemaan Pepin vaatteita ja ratsastamaan vaikka Pikku Ukolla.Satumaailman lisäksi Junibackenista löytyy ravintola ja kirjakauppa.  Tällä kertaa emme ostaneet mitään, mutta aikaisemmalta reissulta ostimme Melukylän lapset kirjan. Kirjoja löytyy myös jonkin verran suomeksi. Sesonkiaikana kannattaa varautua jonottamaan Satujunaan jonkin aikaa. Viime viikonloppuna Junibackenilla sattui olemaan Lasten kulttuurifestivaalit, joten ihmisiä riitti vilinäksi asti ja jonottamaan jouduimme jonkin verran. Lisäksi piha-alueella oli extra ohjelmaa lapsille mm. sirkustaiteilua. Jos et ole vielä käynyt Junibackenilla, niin suosittelen ehdottamasti kohdetta.
Onko sinulla suositella jotain kohdetta Tukholmassa, jossa kannattaisi käydä ? Etenkin lapsille sopivista paikoista otetaan mielellään vinkkejä vastaan, sillä seuraavalla reissulla voisi suunnistaa johonkin muuhun paikkaan vaihtelun vuoksi.

4 people left comments on: "Tukholma ja Junibacken"

 1. Teillä ollut mahtava reissu. <3 Tukholmassa on aina kiva käydä ja vaikka asuimme siellä, niin aina halajaa mieli sinne. Hyvä fiilis, kaikkea kivaa ja mm.Lagerhaus on yksi kohokohdista. .) Iloa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on ihanna ja wau olette asuneet siellä. Ihan mahtavaa. Lagerhaus piti käydä googlettamassa ja ymmärrän. Hauskaa iltaa Tiia.

   Poista
 2. Tukholma on niin ihana! Me kävimme pari vuotta sitten kesälomalla Junibackenissa mutta tänä vuonna äiti-poika -matkallamme ekaluokkalainen päätti, että on aika valloittaa Skanssen :)
  Ajattelepa, sinun kirjoituksesi innostamana aloin etsiä tuota meidän matkakertomusta mutta se oli tuhoutunut! Onneksi varmuuskopio löytyi sähköpostista. Onkohan Bloggerilla tapana tuhota postauksia?!!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mitenkä teksti on voinut hävitä. Onneksi löytyi varmuuskopio. Skansenilla pitäisi käydä meidänkin.

   Poista