Kasvitieteellisen puutarhan tunnelmia ja elämän yllätyksellisyyttä

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pääsiäinen oli ja meni. Samoin ensimmäinen arkiviikko. Pääsiäinen vietettiin rauhassa kotioloissa. Ulkoillen, syöden, leväten. Lasten kanssa kävimme katsomassa sunnuntaina kasvitieteellisen puutarhan pääsiäistä. Aivan kuten viimekin vuonna, joten kohtahan tästä alkaa tulla oikea perinne.  Noitia katossa. Lapsille piilotettu puutarhaan etsittäväksi pehmopupuja sekä kartonkituokkia. Ja elävät puput tietysti lasten suursuosikkeja, mutta myös isot kalat kiinnostivat.

Jotta elo ei olisi liian helppoa, tarjosi elämä viikolla ikävämpiä yllätyksiä. Miehellä todettiin viikolla kasvain aivoissa. Onneksi aivolisäkkessä, jonka kasvaimet yleensä ovat hyvänlaatuisia. Pienempiä ei edes leikata, vaan hoidetaan pelkästään lääkkeillä. Tämä yksilö kuitenkin on sen verran isoa kokoa, että leikkaus edessä piakkoin. Siinä yksi syy miksi täällä blogissakin on ollut melko hiljaista. Tämä, kun on muutenkin ollut tällainen melko kevyiden aiheiden opus, niin nyt ei ole ensimmäisenä ollut mielessä sisustustyynyjen värit tai muut sellaiset asiat. Jotenkin se elämän rajallisuus on ollut enemmänkin viime aikoina mielessä ja se, että oikeasti pitäisi osata nauttia juuri siitä hetkestä, mikä kulloinkin on käsillä. Menneisyyteen, kun ei voi palata ja tulevaisuudestaan ei koskaan tiedä. Onneksi näin olen nykyisin pyrkinytkin pääasiallisesti toimimaan. Nuorempana, kun tuli ihan liiaksi elettyä sitkun ajatuksen saattelemana. Ehkä se on se ikä, joka opettaa arvostamaan juurikin kuluvaa hetkeä.

Koska arjen pyöritys nyt kaatuu astettakin enemmän minun kontolleni, tulee blogi lähitulevaisuudessakin päivittymään melko verkkaiseen tahtiin.12 people left comments on: "Kasvitieteellisen puutarhan tunnelmia ja elämän yllätyksellisyyttä "

 1. Oih, kun tuli kylmät väreet. TYöskentelen syöpäpotilaiden kanssa ja näen työssäni monen asteisia sairauksia. Meidän potilaat on maailman ihanempia sekä kiitollisimpia ihmisiä joiden vuoksi jaksan raskasta hoitajan työtäni. Onneksi nykypäivänä suurin osa paranee loistavien sekä monipuolisten hoitojen ansiosta. Tottakai sairaus kuin sairaus koskettaa koko perhettä ja siinä tulee mietittyä elämä uusiksi moneen kertaan.
  Hurjan paljon virtuaalihalauksia sinne ja ennen kaikkea jaksamiseta.

  VastaaPoista
 2. Meillä kasvitieteellinen vielä kokematta. Voitais ottaa kyllä lähitulevaisuuden ohjelmaan.

  Haleja ja jaksamista sinulle näinä aikoina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteellinen on ehdottamasti käymisen arvoinen. Pidin niistä itse lapsena ja omatkin tuntuvat jakavan saman kiinnostuksen.

   Poista
 3. <3 Ei löydy sanoja, toivon todella koko sydämestäni, että kaikki menee teillä parhain päin. Paljon lämpöisiä halauksia ja jaksamista. <3

  VastaaPoista
 4. Onpas ollut kivaa ohjelmaa lapsilla <3
  Arjen pyörittäminen sairauden keskellä on raskasta, joten muista hoitaa myös itseäsi jotta jaksat. Sinä tavallaan olet nyt varsinkin teidän perheen generaattori, josta kaikkien 'virta' on kiinni.Mutta muista, että sinäkin saat olla 'heikko'! Jaksamisia tuhannesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Omastakin hyvinvoinnista olen yrittänyt huolehtia parhaani mukaan.

   Poista
 5. Voi että, miten pysäyttäviä uutisia! Paljon voimia olla perheen tukipilarina, ja miehelle tsemppejä tuleviin aikoihin! Älä epäröi pyytää apua - vaikka vain kupposta kuumaa ja kuuntelevaa korvaa - kun siltä tuntuu. *hali*

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia, voi kuinka lapset nauttii. Harmi kun on meiltä niin pitkä matka. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun eksyit. Yritänkin käydä vastavierailulla.

   Poista