Virvon varvon ....

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tämän vuoden aikainen pääsiäinen on hieman päässyt yllättämään. Jos en olisi varta vasten kalenterista kytännyt virpomissunnuntaita, olisi koko palmusunnuntai voinut aivan helposti unohtua kokonaan. Jotenkin käsittämättömältä tuntuu sekin, että pääsiäinen on jo ensi viikonloppuna. Tosin neljän päivän vapaa tulee kyllä ihan tarpeeseen. Rairuohot tai paremminkin ohrat tuli istutettua mattimyöhäisenä eilen, mutta edelleen toiveissa on, että ne pääsiäiseksi ehtisivät kasvaa. Jotenkin muistelen, että  viime vuonna en olisi ollut asialla yhtään sen aikaisemmin ja siitä huolimatta ihan komeat ruohot saatiin aikaiseksi. Varasuunnitelmana on luonnollisesti se, että jos ei omat ruohot ehdi pääsiäiseksi kasvaa, niin ainakin päiväkodista ja luultavammin myös koululaiselta on tulossa näissä instansseissa kylvetyt ruohot kotia koristamaan.
Tämän päivän virpomiseen valmistauduttiin viikon aikana. Pajunoksat tuli noudettua koulun ojassa olevasta pajusta ja puun niukasta oksamäärästä päätellen, muutkin olivat tulleet samaan ajatukseen.  Oksien koristelukin ajoitettiin arkiviikolle, mikä ei ehkä ollut se kaikkein järkevin idea. Vaikka askartelijat olivat innokkaita puuhaan ryhtymään, ei kiinnostus pitkän päivän jälkeen jaksanut kantaa kuitenkaan kovin pitkälle. Jos ette ole nähneet Siskon pedin virvon varvon videota, niin käypääpä kurkaamassa. Jotenkin tuossa alla olevassa videossa tiivistyy meidänkin askartelun lopputulos ja hyvät naurut olen tätä videota katsoessa saanut. Vitsojen ulkonäköön en puuttunut, mutta toinen neiti jaksoi ehkä tehdä kaksi oksaa ja toisella yhdenkin tekeminen oli melkoisen ponnistuksen takana itkua vääntäen, kun hyöhenet ym. härpäkkeet eivät meinanneet pysyä kiinni. 

Jos ei mennyt valmistautuminen virpomiseen ihan niin kuin strömsössä, niin tämäkin aamu meinasi virpojilla lähteä hieman huonosti käyntiin. Jännitystä, itkua ja hampaiden kiristelyä, mutta onneksi päivä kuitenkin iloksi muuttui ja matkaankin päästiin. Tuloksena komea karkkisaalis ja ehkä aavistuksen parempi mieli. Ja naapurit tuli virvottua tuoreeksi sekä terveeksi tulevaksi vuodeksi.

8 people left comments on: "Virvon varvon ...."

 1. Ihanat pääsiäisneidot siellä <3. Meilläkin on usein vitsojen vääntäminen mennyt tuon sketsin suuntaisesti. Vaan tänä vuonna tapahtui ihme. Koulupojat askartelivat tarpeelliset katseen kestävät varvut ilman räyhää ja isompaa sotkua täysin itsenäisesti. Pistän rastin seinään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koululaiset tosiaan jaksavat jo astetta enemmän keskittyä askarteluun. Niin ne vaan kehittyvät.

   Poista
 2. Oi mitä ihania trulleja teillä siellä. Meidän neiti halusi olla kissa <3
  Siis arvaa vain olenko minä aina joka asiassa auttamatta mattimyöhäisenä tai unohdan lähes kokonaan, Jep jep

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löytyy muitakin mattimyöhäisiä. Ja ehti se ruoho viikossa kasvaa ihan tarpeeksi.

   Poista
 3. Ihanat pikkunoidat <3 Meillä jäi tänä vuonna virpomiset väliin, kun mökkeiltiin. Eikä meitäkään virvottu, joten minkähänlainen vuosi meillä mahtaa olla edessä...

  Tuo sketsi on kyllä tosi hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily kuulostaa hyvältä. Sketsi on kyllä mainio

   Poista
 4. Miten suloiset virpojat ja juu muistelen haikeudella lapsuuden pääsiäisiä jolloin oli vain teepparit päällä.

  Mukavaa pääsiästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse mennä niinkään pitkälle. Jokunen vuosi taaksepäin oli yksi todella lämmin pääsiäinen, kun juurikin teepaidassa taisin haravoida meidän pihaa. Taisi kuitenkin juuri olla enempi siellä huhtikuun lopussa silloin pääsiäinen, joten kelitkin olivat paremmat.

   Poista