Ystäväkirjahaaste

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Sain jokunen aika sitten tämän ystäväkirjahaasteen Satulinnan Tuijalta. Kiitos sinulle haasteesta.Ystäväkirjaa ei ole tullutkaan täytettyä ihan äskettäin, viimeksi taisi olla kaverin polttareissa yli kymmenen vuotta sitten ja sitä ennen ala-asteella. Omia ystäväkirjoja lapsuuden ajoilta  ei ole tallella, mikä aavistuksen harmittaa. Näitä olisi nyt todella kiva lukea.

Haasteen kuvituskuvina on vanhoja Kööpenhaminan matkakuvia. Ihana kaupunki, jonne voisin matkustaa milloin tahansa uudestaan.



1. Perheesi?


Viisi henkinen perhe. Minä, mies ja kolme lasta. Poika ja kaksostytöt. Esikoinen käy kakkosluokkaa ja neidit ovat neljän päivän päästä viisi vuotiaita reippaita päiväkotilaisia.

2. Mitä teet työksesi?


Olen koulutukseltani KTM ja taloushallinnon tehtävissä. Numeroita siis pyöritän päivätyökseni. Minä, joka en tosiaankaan ole oikeastaan ikinä tykännyt matikasta tai numeroista.

3. Minkä taidon haluaisit osata / oppia?


Haluaisin osata ommella vaatteita. Olisi ihanaa surautella tytöille kauniita mekkoja/tunikoita ihanista kankaista. Valokuvausta ja kameran säätämistä haluaisin oppia myös sekä kuvankäsittelyä.







4. Mikä ärsyttää arjessa eniten?


Kiireen tuntu. Viikolla tuntuu jatkuvasti olevan kiire jonnekin. Töihin, hoitoon, kotiin, harrastuksiin ja se, että tämän kaiken kiireen keskellä vielä aikataulut välillä ns. menevät pieleen. Tulee tupla-ahdistus.

5. Mikä ilahduttaa arjessa eniten?

Arjen selkeä rytmi/rutiinit. Viikonloppuina tulee mentyä välillä fiiliksen mukaan ja rutiineihin ei tule aina niin kiinnitettyä huomiota. Pienet yhteiset lepohetket sohvalla yhdessä kasassa lasten kanssa ja iltasatu ennen nukkumaan menoa.

6. Ruokabravuurisi?


Kyllä se taitaa olla ihan perinteiset lihapullat. Kookoskanakastike taitaa kuulua myös näihin. Ja vähän fiinimpänä ruokana Vastavirran lohisalaatti.



7. Hävettää tunnustaa...?

Joskus kiireen/härdellin keskellä sorrun välillä huutamaan lapsille. Ei todellakaan hyvä.

8. Jos saisit rajattomasti rahaa, mitä tekisit?

Maksaisin velat pois. Yrittäisin sijoittaa viisaasti. Ja matkusteltua tulisi ihan varmasti.

9. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi?


Tämä oli todella vaikea. Yksi on ainakin Meryl Streep. Jalat maassa, perhe tärkeä ja kaiken lisäksi haluaisin näyttää yhtä upealta kuin hän ikääntyessäni.





10. Elämänviisautesi tai mottosi?

Älä kadehdi toisia ulkoisen statuksen/materian tai muun perustella, sillä et tiedä hänen murheitansa. Ne voivat olla omisiakin isompia/pahempia, vaikka kaikki näyttää kauniilta ulospäin. 




Tällä kertaa en haasta ketään, vaan kuka tahansa saa napata haasteen mukaansa halutessaan.

Tänään täällä blogissa vietetään 1-vuotis synttäreitä, sillä vuosi sitten poustasin ensimmäisen kirjoitukseni. Tämän tiimoilta yritän järjestää jonkin pienen arvonnan teille lukijat lähiaikoina. Toivottavasti arvonnan toteutukseen ei vierähdä yhtä kauan aikaa, kuin tämän haasteen  toteuttamisessa.

8 people left comments on: "Ystäväkirjahaaste"

  1. Parempi myöhään, jos silloinkaan, vai miten se meni... :D

    Kiitos, kun vastasit haasteeseen. Tuohon kymppikohtaan yhdyn 110 %:sti. Tuon asian tiimoilta on ollut vähän jonkin moista hässäkkää viime aikoina.

    Ja onnea 1-vuotiaalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista. Parempi kai se on myöhään kuin ei milloinkaan.

      Poista
  2. Ihania vastauksia ja niin samaa mieltä tuossa, elä vain omaa elämää, et voi tietää muiden murheita. <3

    Kookoskanakastike kuulostaa ihanalta ja lihapullia onkin tullut tehtyä liian kauan sitten, nyt alkoi tehdä mieli.

    Ihania Köpiksen kuvia ja hei hauskaa oli kuulla ammatti.

    Mukavaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookoskanakastike on hyvää ja meillä lapsetkin tykkää. Kaiken lisäksi valmistuu tosi nopsaan. Ja meillä lihapullia syödään joka viikko.

      Poista
  3. Onnea blogille!
    Kiva postaus. Nämä ovat niin mukavia aina lukea. Meillä on muuten sama koulutus :).
    Kiire on arjen rasitteena. Tuntuu, että lasten kanssa kiire tulee, vaikka on hoitovapaalla. Kaikki lähtemiset ovat sellaista showta. Mutta minäkin nautin niistä yhteisistä lepohetkistä sohvalla. Tavallinen elämä on parasta sittenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiire on ainainen vieras lapsiperheessä, niin arkena kuin viikonloppuna. Lähtemiset on välillä kyllä aikamoista showta. Rötväily sohvalla on kyllä ihan parasta.

      Poista
  4. Tuo ompelu on sellainen mistä mie tykkäisin. Muutama vuosi sitten ompelin muutamia trikoovaatteita meidän lapsille ja sukulaislapsille syndelahjaksi mutta sit huomasin että tuolla mun surkealla rouskulla on niin työlästä ommella etten innostunut sen pidempään sitä hommaa harrastaa. Kunnon välineillä se ois kyllä ihan paras harrastus.
    Ihana blogi sulla.
    Mun blogista löytyy todella ihana arvonta, vink vink

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelutaito olisi kyllä ihana. Harmi vain, että minulta se tuskin onnistuisi, vaikka välineet olisivat kunnossa. Pitääkin tulla kurkkimaan blogiisi.

      Poista