Hedelmiä, hedelmiä

lauantai 9. tammikuuta 2016

Rakastan  hedelmiä. Niin syötynä, kuin silmänilona ja yleensä meillä onkin aina hedelmiä kotona. Lapset ovat kovasti tulleet äitiinsä, sillä jokainen heistä on varsinaisia hedelmien suurkuluttajia. Siispä tämän viikon Pieni Lintu blogin Makrotex-haasteen aihe oli mitä ihanin, kun teemana on hedelmä. Eihän tätä voinut millään ohittaa. Hedelmiä onkin tullut tällä viikolla ikuistettua enemmän ja vähemmän mitä erilaisemmissa kuvakulmissa sekä muodoissa. Intragram seuraajat ovat näistä hedelmäkuvista esimakua saaneetkin.

Hedelmiä pyrin hankkimaan sesonkien mukaan, sillä paras satokausi näkyy niiden hinnoissa. Tällä hetkellä esimerkiksi appelsiinit ovat todella edullisia. Banaaneja ja omenia meillä syödään läpi vuoden, sillä näiden hinnoissa ei ole hirveää heiluntaa vuoden sisällä. Banaani onkin ollut aina yksi lempihedelmistäni, vaikka se ei sieltä kevyimmästä päästä syötävänä olekaan. Mutta tiesittekö, että banaani sisältää paljon rautaa ja tämä selittänee suhteellisen hyvän hemoglobiinini läpi aikojen. Banaanin syöminen siis lisää hemoglobiinin tuotantoa, mutta lisäksi sen sanotaan alentavan verenpainetta, vähentävän ummetusta, hillitsevän närästystä ja piristävän mieltä sisältämänsä tryptofaanin ansiosta. Itseasiassa, minua ei juurikaan ikinä ole närästänyt, ei edes raskausaikana, vaikka etenkin kaksosia odottaessa olin valtava valas. Pystyin siis juomaan kahvia ja syömään normaalisti, joten siinä mielessä uskon tuohon banaanin närästystä hillitsevään vaikutukseen.

Lapset puolestaan ovat kovasti ihastuneet omenoihin.  Ne myöskin ovat varsinaisia terveyspommeja. Omenat sisältävät paljon kuituja ja c-vitamiinia. Omenat ovat hyväksi sydämelle, ne suojaavat metaboliselta oireyhtymältä ja kolesterolilta sekä auttavat painonpudotuksessa.

Hedelmiä meillä syödään ihan sellaisenaan, mutta ihanaa herkkua on myös hedelmäsalaatti. Kivan välipalan saa, kun lisää rahkan sekaan  hedelmäsalaattia.

Muiden hedelmäisiä kuvia pääset kurkistamaan täällä
 Pieni Lintu - MakroTex challenge

20 people left comments on: "Hedelmiä, hedelmiä"

 1. Syötävän herkulliset hedelmät. Hedelmäsalaattia pitäisi tehdä joka viikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmäsalaattia tulee tehtyä ihan liian harvoin, jotenkin sen vain unohtaa miten hyvää se on ja simppeliä tehdä.

   Poista
 2. Ihanan herkullisia ja raikkaita kuvia! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Olipa mielenkiintoinen postaus, olen tiennyt että hedelmät on terveellisiä, mutta että noin monia terveysvaikutuksia esim banaanilla, oli minulle uutta.
  Meillä syödään myös paljon hedelmiä, eniten tuota banaania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos koit hyödylliseksi. Banaani on tosiaan oikea terveyspommi

   Poista
 4. Jooh, samaa mieltä. Mielenkiintoinen postaus. Piti miehelle ihan lukea, kun tuossa banaania mussutti.

  VastaaPoista
 5. Sama täällä ja nyt niitä oikein tarvitsee ja kaipaa. Eilen join pikkuserkulla tuorepuristettua inkivääri, verigreippi, porkkanamehua ja jo vain vei kielen mennesssään. <3

  Pirtää sunnuntaita Kirsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa herkulliselta, terveelliseltä ja vitamiinirikkaalta mehulta. Oli varmasti hyvää ja tekee näin talvella hyvää.

   Poista
 6. Vitamiineja ja kivennäisiä tarvitaan jatkuvasti. Ja mikä sen mukavampaa kun ne vielä maistuvat makoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Ihan parhaita vitaminiinien lähteitä.

   Poista
 7. Ihanaa väri-ilottelua kuvissasi. Itsekin hedelmien ystävänä ja varsinkin banaanin ja omenien kiitä hyvistä tiedoista.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 8. Ihania, värikkäitä kuvia hedelmistä.
  Mehukkaita ja edullisia appelsiineja meilläkin nautitaan nyt paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appelsiinit ovat nyt ihan parhaimmillaan. Juurikin mehukkaita.

   Poista