Päiväretki Helsinkiin

lauantai 24. lokakuuta 2015

Ensimmäinen loman jälkeinen viikko arkea takana. Melkoisen vauhdikas viikko, joka hurahti ohi salamannopeasti. Nyt onkin vielä hyvä hetki palailla lomatunnelmiin. Viikko sitten teimme koko perheen päiväretken Helsinkiin.

Alunperin oli tarkoitus käydä pelkästään Korkeasaaressa, mutta kuinka ollakaan päädyimme myös Linnanmäelle. Molemmissa kohteissa ei ole tullut käytyä ihan äskettäin. Tytöt olivat ensimmäistä kertaa Korkeasaaressa ja Linnanmäellä he ovat olleet silloin, kun olivat reilu puolivuotiaita. Molemmat siis heille ihan uusia kokemuksia. Linnanmäelle on ehdottamasti mentävä ensi kesänä uudelleen ja tytöille riittänevät tuolloinkin varmaan ilmaislaitteet, joissa tälläkin kertaa pyörimme. Toisella neidillä, kun ei riittänyt pituus edes kaikkiin näihinkään laitteisiin. Valokarnevaalit olisivat olleet varmaan huisit, mutta me poistuimme paikalta vähän ennen hämärän koittoa.Korkeasaaressa lasten suosikkikohde taisi olla matelijatalo. Itse mietin, että haluanko tuonne ollenkaan, mutta tein siedätyshoitoa itselleni ja katsoin käärmeetkin läpi. Eläintarhoista voi olla montaa mieltä. Edestakaisin kävelestä Amurin tiikerista tuli hieman olotila, että eläin näytti stressaantuneelta kävellessään edestakaisin. Toisaalta taas leijonat ja tiikerit makoilivat melko lokoisasti. Korkeasaaressa eläimistä pidetään kuitenkin hyvää huolta ja ne ovat hyväkuntoisia. Lisäksi joitakin eläinlajeja on eläintarhojen ansiosta vielä olemassa, sillä luonnonvaraisina ne olisivat jo kuolleet sukupuuttoon. Puolensa siis eläintarhoillakin, vaikka ainahan sitä miettii, että onko eläinten vankina pitäminen ihmisten katseltavana eettisesti oikein. Ja eihän ne elinolot eläintarhassa ihan normaalia elinolotilaa luonnossa vastaa, vaikka siisteinä ja hyväkuntoisina pidettäisiinkin.


Alkuvuodesta meillä ei ollut mitään reissuunnitelmia, mutta tänä vuonna on tullut loppujen lopuksi käytyä monessakin paikassa. Viime aikoina on tullut tunne, että kirjoittaisi matkablogia, kun on ollut koko ajan jossain menossa. Nyt matkapostaukset loppuvat ja palataan normaaliarkeen. Sen verran reissailu on saanut matkustusinnostuksen kuitenkin nousemaan, että matkakassaa pitää taas alkaa säästämään ensi vuotta varten.

6 people left comments on: "Päiväretki Helsinkiin "

 1. Ihana retkipäivä teillä. <3 Näin se on, eläintarhat myös hoitavat eläimiä, jotka muutoin kuolisivat sukupuuttoon Tosin en ihan ymmärtänyt Korkeasaaressa joutsenia, merikotkaa jne. häkissä, tuli paha mieli niistä. Ristiriitaisia tunteita herättää, niin hyvää kuin näitä negatiivisiakin. Mutta teillä oli ihana päivä, <3

  Oikein mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kyllä mukava. Joutsenia emme nähneetkään, mutta sen merikotkan kyllä.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja mukavan kuuloinen retkipäivä teillä! Eläimiä on kiva aina ihmetellä :) Leppoisaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tykkäsivät kyllä kovasti. Hyvää viikkoa sinulle.

   Poista
 3. Toivottavasti nuo Korkeasaaren isommat linnut ovat vain sellaisia, jotka eivät enää luonnossa selviäisi. Muuten kyllä pidän eläintarhoja ihan hyvänä asiana. Tuo uhanalaisten eläinten suojelimen on hieno juttu. Ihmisethän itse ovat uhanalaisuudet aiheuttanut, joten tärkeimpänä tehtävänä toivoin eläintarhojen säilyttävän ja herättävän yhä vain enemmän luonnosta ja eläimistä vieraantuneiden aikuisten ja lasten kunnioitusta näitä luontokappaleita kohtaan. :) Isoimmille pedoille voisi olla kyllä ihan oma eläintarha, oikeasti isoine aitauksineen. ;)
  Mukavaa sunnuntaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, että uhanalaisuus on ihmisten itse aiheuttamaa. Siis ihan hyvä, että sille edes nyt yritetään jotain tehdä. Onkohan Ruotsin Kolmården parempi noille isoille pedoille, en ole tuolla ikinä käynyt, niin en paikkaa tunne. Suunnitelmissa on kyllä joskus ollut ja jotenkin ymmärtänyt, että siellä olisi laajemmat alueet eläimillä. Jotenkin en ole noiden lintujen uhanalaisuudesta kyllä varma, vähän kyllä epäilen.

   Poista