Kuusiston linnanraunioilla

tiistai 20. lokakuuta 2015

Kuusiston linnanraunioilla käymistä olin miettinyt jo pitemmän aikaa. Meidän viikonloput ovat harrastusten takia niin täynnä, että sopiva aika löytyi vasta syysloma viikolla.

Tytöt olivat heti innoissaan lähdössä, isoin hieman nurisi. Kyllähän vanhat linnanrauniot voivat Legolandian jälkeen tuntua hieman tylsältä ajatukselta, mutta loppujen lopuksi ne olivatkin aika upea elämys. Lapsia ei meinannut saada tuolta pois millään, edes sitä isointa.

Itse olen lapsesta saakka rakastanut kaikenlaisia vanhoja linnoja. Salaa toivon, että sama innostus tarttuisi myös jälkikasvuun ja saisin heistä jatkossakin seuraa koluamaan linnoja sekä raunioita.  Paikkoina nämä ovat ihanan nostalgisia.  Mielikuvitus lähtee helposti miettimään, että minkälaista elämä näissä ennen on ollut. Nuoruudessa tuli luettua paljon Kaari Utrion historiallisia romaaneja, jotka sijoittuivat juurikin linnojen kukoistuskauteen. Melkein tekisi mieli mennä kirjastoon lainaamaan tällainen romaani, ehkä viimeistään joululomalla.


Rauniolta tuli napsittua kuva jos toinenkin, sillä sää oli mitä hienoin. Syksyn ihanassa auringonpaisteessa tunnelma oli uskomattoman hieno.

Näillä kuvilla osallistun Pieni Lintu-blogin tämän viikon Makrotex haasteeseen, jonka aihe oli nostalgia. Muiden nostalgia kuvia voit käydä katsomassa täällä


Pieni Lintu - MakroTex challenge

34 people left comments on: "Kuusiston linnanraunioilla "

 1. Oi miten kaunis paikka! Ihan järkyttävää ajatella että noin mahtava kivilinna on pitänyt purkaa kivi kiveltä. Jännä nähdä miten on säilynyt pieni pala katolilaista Suomea. Teillä on ollut näemmä oikein hauska retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein kiva käynti. Kiva, että edes osa on säilynyt, vaikka aikanaan määrätty purettavaksi.

   Poista
 2. Retket pienten kanssa lähiseudullekin ovat antoisia. Aina itse ei vain heti hoksaa tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ne pienetkin asiat on suuria ja mielenkiintoisia. Monesti jopa niitä parhaimpia.

   Poista
 3. Kerran olen käynyt Kuusiston linnanraunioilla.. mielenkiintoinen paikka.
  Upeita kuvia olet postannut sieltä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Päivä oli todella otollinen kuvaukselle. Ihana valo.

   Poista
 4. Onpa hienot rauniot! Ihan uusi tuttavuus mulle, piti heti googlettaa, että missä päin sijaitsee.:) Olen kyllä sellainen nostalgikko, että kaikki vanhat rakennukset vievät mut aina mennessään, samoin niiden rauniot.;D Kiitos kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan vanhoja rakennuksia ja niiden tunnelmaa.

   Poista
 5. Tosi upeita kuvia. Vanhat rauniot ovat ihania, siellä mielikuvitus lentää. Ja löysit vielä vanhan linnunpesänkin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset löysivät linnunpesän ja pitihän siitäkin napsaista kuva. Kuvausolosuhteet olivat mitä mainioimmat tuona päivänä.

   Poista
 6. Mahtava paikka kuvitella historian tapahtumia ja seikkailuja.
  Tiili ja kivi miellyttävät rakennusaineina, ja sana "linna" saa
  mielikuvituksen liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiili ja kivi ovat mitä mainiointa rakennusmateriaalia. Ihanan kiehtovia, kun niitä ei täällä meillä niin hirveästi kuitenkaan käytetä.

   Poista
 7. Hitsit, tämä on ihan kohtuullisen lähellä, eikä ole koskaan tullut käytyä, hmph. Ihana retkipäivä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan nostalginen seikkailupaikka!

  with love, Jenni

  VastaaPoista
 9. Tuolla olen lapsena käynyt. Vaikka asumme aika lähellä ei ole tullut nyt käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus. Joskus tuntuu, että niissä lähellä olevissa paikoissa ei tule juurikaan käytyä. Viime aikoina olen ihan tarkoituksella alkanut käydä myös lähikohteissa.

   Poista
 10. Voi kun on kaunis paikka. Täynnä historiaa.

  VastaaPoista
 11. Minun on pitänyt käydä noilla raunioilla jo pari vuotta, mutta en ole vieläkään. Kiitos kuvista! Ja muistutuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä muistutuksesta vaan. Ei kun retkeilemään raunioille.

   Poista
 12. Olen käynyt Kuusiston linnan rainioilla joskus lapsena, enkä olisi kyllä muistanut millaiselta siellä näytti. Nykyään käyn pari kertaa kesässä Bomarsundin raunioilla ja Kastelholman linnan ympäristössä, Ahvenanmaalla kun asun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Kuusiston linnan raunioilla. Ahvenanmaalla en olekaan käynyt, vaikka monesti olen haaveillut. Omia ehdottomia käyntikohteita olisivat kyllä juurikin Kastelhoman linnan ja tuo Bomarsund.

   Poista