Kaikki muumit laaksossa,mutta Haisuli hukassa

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kesän odotetuin reissu tyttöjen osalta tehtiin viime viikolla. Monta kertaa sen perään oli kyselty, mutta aikaisemmin ei millään vain ollut ehtinyt. Mielelläni olisin kyllä mennyt jo kesäkuussa, ihan pienempien ruuhkien takia. Heinäkuussa paikka vaan on ihan täynnä väkeä ja silmät saisi olla selässäkin, ettei lapsi siihen ruuhkaan häviä. Yksin ei olisi mitään asiaa ollut, onneksi oli mummo mukana. Ideaalein tilanne olisi ollut, jos olisi ollut vielä kolmaskin aikuinen isoimman seuraksi. Nyt piti mennä hieman pikkusiskojen tahtiin ja heidän kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Haisulia etsittiin toisen neidin toimesta pitkään ja hartaasti, mutta sitä ei sitten löytynyt mistään. Muumilaakson poliisikin käveli melko toimettoman oloisena, joten minne lie tuo musta karvainen otus hävinnyt. Ne rakkaimmat muumit ja Nipsu kuitenkin löytyivät sekä noita kera Aliisan, joten reissu varmaan täytti odotukset erittäin hyvin.


Muumilaakso jakaa varmaan mielipiteitä puolesta ja vastaan sen suhteen, saako siellä rahalle vastinetta. Keskustelupalstoilla olen näihin kannanottoihin välillä törmännyt (tunnustan siis näitä kurkkivani ajoittain). Tätä aloin taas miettimään itsekin, kun lippujen hinnat joka vuosi nuosevat ja nousevat. Viime vuodesta oli tullut kaksi euroa lisää lipuille hintaa. Mieheni on aina ollut sitä mieltä, että paikka on melkoista rahastusta ja konsepti naurettavan yksinkertainen hintaansa nähden. Samaan sarjaan voi lukea varmaan Väskin seikkailusaaren, jossa kävimme esikoisen kanssa viime vuonna ensimmäisen kerran. Seikkailuratoja, eläimiä ja ostetut makkaratkin sai paistaa itse. Passiivisemmalle lapselle varmaan ei kovinkaan mieluinen paikka, mutta meidän aktiiviselle pojalle erittäin mieluinen. Kalliokiipeilyt, jousipyssyllä ampumiset, merirosvolaivan naputtelu puurimoista ja jopa uiminen savusaunoineen oli iso hitti ja näitä muistellaan edelleen. 


Kalliita ovat myöskin huvipuistot härveleineen. Ja näidenkin nousevista hinnoista tulee narinaa tasaisin väliajoin. Harvemmin kuitenkin puidaan sitä, että saako näissä vastinetta rahoilleen. Ehkä laitteet ja härvelit nähdään hienompana, kuin muumien halaukset tai eläinten silittely tai merirosvolaivojen rakentelu. Itselle vierailu ruuhkaisessa muumiamaailmassa ei ehkä ole se nautinnollisin kokemus, mutta niin kauan kuin lapset siitä nauttivat niin se sen on arvoista. Meillä näitä muistellaan vielä vuodenkin päästä vierailusta, joten ne ovat silloin olleet lapselle merkittäviä kokemuksia. Jättäneet hänelle mieluisen muistijäljen ja näin olleet ehdottomasti hintansa arvoisia. Ja jos vaan mahdollista, niin vierailu heinäkuun ulkopuolella erittäin suositeltavaa. On silloin vanhemmallekin huomattavasti mukavampi kokemus.

Mitä ajatuksia Muumilaakso kohteena sinussa herättää ? Onko paikka rahastusta vai kiva elämys lapselle ja näin hintansa arvoinen ? 

4 people left comments on: "Kaikki muumit laaksossa,mutta Haisuli hukassa"

 1. Itsekin on tullut käytyä kerran tuolla, silloin oli vasta yksi lapsi. Aluksi petyin, että jää tämä onkin tämmöinen paikka, mutta sitten kiinnitin huomion lapsen iloon ja kuinka tärkeää se halailu noiden hahmojen kanssa oli. Totesin, ettei minun tarvikaan siellä viihtyä, vaan lasten. Asenteeni muutoksen jälkeen se oli hyvä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tykkäävät meillä ainakin kovasti. Tosin olen miettinyt, että jos matka Muumimaailmaan olisi pitkä, niin tulisiko sinne mentyä joka vuosi. Ei välttämättä. Nyt se on kuitenkin meidän ns. lähielämyspuisto, kun matkaa on noin puoli tuntia, niin säännöllisesti käydään. Ei tarvitse miettiä majoitusta tai mitään semmoista, josta tulisi lisäkuluja.

   Poista
 2. Voi ei missä Haisuli <3

  Perheen kanssa olemme kerran käyneet ja se riitti. Mies kyllä totesi, että on parantunut paljon siitä, minkälainen oli kun isommat lapset olivat pieniä, nykyään saa sentään ruokaa.

  Meidän lapset tykkäsivät kyllä tuolloin aivan mielettömän paljon ja päivän jännin juttu silloin oli Mörkö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haisuli oli tosiaan tuona päivänä pahasti kadoksissa. Harmillista, kun toinen tytöistä niin kovasti sen olisi halunnut nähdä. Paikka on varmaan kehittynyt vuosien saatossa paljonkin. Ruokapaikkoja on nyt useampia, joten niissäkin valinnanvaraa löytyy tänä päivänä.

   Poista