Heinäkuu

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Heinäkuu. Lempikuukauteni. Minulle the lomakuukausi ja jos vain mahdollista, pidän lomani tai ainkain osan siitä heinäkuussa.

Heinäkuussa alkaa satokausi. Mansikat kypsyvät, mustikatkin pikkuhiljaa. Täällä ensimmäiset mansikat menivät pakkaseen viime viikolla. Tällä viikolla on tarkoitus jatkaa harjoituksia ja ehkä käydä siellä metsässä tarkistamassa mustikoiden tilanne.

Heinäkuuhun ajoittuu minulle tärkeitä päiviä. Hääpäivä ja syntymäpäiväni. Tosin iän koko ajan lisääntyessä, syntymäpäivä ei välttämättä ole se juhlan aihe. Tosin tähän asti olen täyttänyt ihan suosiolla oikeita ikävuosia häpeilemättä, en siis ole täyttänyt kymmeniä vuosia kaksikymmentäviisi tai vastaavaa.

Rakastan heinäkuista luontoa. Lämpimän kesäillan tuoksua ja heinäsirkkojen siritystä. Tosin tänä vuonna näistä on vähemmän päässyt nauttimaan, mutta jospa vielä jossain vaiheessa. Nyt yritän estää hiipivän kesäflunssan pahenemisen. Harvemmin on kesällä tullut flunssassa oltua, joten kokemus tämäkin. Vaihtelevat lämpötilat ovat tehneet kunnon kepposen.

Näillä tunnelmilla ja kuvilla osallistun Pieni Lintu-blogin makrotex haasteeseen, jonka aihe on heinäkuu.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

10 people left comments on: "Heinäkuu "

 1. Ihania kuvia mansikoista! Ne ovat muuten tällä hetkellä lapseni ykkösherkkuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreet mansikat ovatkin mitä parhainta herkkua ja terveellistä sellaista vielä kaiken lisäksi.

   Poista
 2. Makoisia mansikoita - mansikoiden tuoksu hurmaa ja näkö!

  VastaaPoista
 3. Herrrrrkulliset kuvat ja mukavat ja kepeät heinäkuu tunnelmat. Heinäkuu on omalla kohdallani ollut yksi karuimpia kuukausia, mutta nyt siihenkin on jo asennoitunut uudelleen vähän eri tavalla. Iloiset hääpäivä- ja syntymäpäivä-onnittelut Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että näin. Se mikä toiselle on lempikuukausi ei toiselle sitä ole. Näinhän se menee.

   Poista
 4. Nyt on kyllä niin kauniin vehreää ja vihdoin saatu mansikoitakin, nami. Heinäsirkkojen sirityksessä on jotain todella kotoisaa.

  Mukavaa tiistaita Kirsi <3

  VastaaPoista
 5. Saimme juuri mansikat kerätyksi maalta, tämä on kuin teemakuva heinäkuustamme.

  VastaaPoista