Keskikesän tunnelmia

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannus on mennyt hieman erilaisissa tunnelmissa. Tai onhan se sisältänyt paljon perinteisiä elementtejä kuten grillausta, saunomista ja rentoilua, mutta siltikin jotain oleellista on puuttunut. Kahdeksaan vuoteen en ole viettänyt juhannusta ilman lapsia, joten olo on ollut hieman orpo, kun remujengi lähti juhannukseksi sekä koko ensi viikoksi mummon ja papan kanssa mökille. Alunperin suunnitelmissa oli, että lähtisin itsekin mökkeilemään juhannukseksi, mutta sitten auto meni vaihtoon ja nyt säästelen kilometrejä eli ei tuhannen kilometrin ylimääräistä ajolenkkiä nyt tähän väliin.

Eiliseen juhannusaattoon kuului saunominen vastan kanssa, tietysti herkullinen grilliruoka ja pistinpä elämän risaiseksi ja nautin saunajuomaksi yhden fresitan sekä yhden meloni Breezerin. Yöttömästä yöstä en jaksanut kauan nauttia, vaan nukkumaan tuli mentyä jo hyvissä ajoin. Näin ollen olinkin tänään juhannuspäivän aamuna kuudelta hereillä ja yhdeksän aikaan jo juoksulenkillä. Summer bucket listalla oli käyminen Mathildedalin ruukkikylässä Teijolla. Se tuli toteutettua nyt eilen juhannusaattona. Paikka on vaan aina yhtä ihana. Rakastan tuota miljöötä, vanhoja kuluneita rakennuksia, ihania kukka-asetelmia sekä entisajan esineitä siellä täällä pieninä yksityiskohtina.

Rannassa oleva vierasvenesatama oli sekin ehostettu uuteen loistoon. Vanha rantaravintola oli purettu ja uusi rakennettu tilalle. Ravintolaa kiertävällä isolla terassilla pystyi vielä haistamaan jopa uuden puun tuoksun. Uusi ravintola ja veneilijöitä palveleva huoltorakennus olivat todellakin mitä onnistunein kokonaisuus. Aurinkoisena päivänä ruokailu merelle avautuvalta terassilta olisi oikein huokutteleva vaihtoehto. Hieman tuli vilkuiltua ruokalistaa toisella silmällä, mutta tällä kertaa maisemista tuli nautittua cappucino kupillisen ääressä.Toivottavasti kaikilla on ollut rauhallinen ja ihana juhannus. Pohjoisemmassa on juhannusta saatu nauttia helteisissä tunnelmissa, kun täällä aattona meni hiukan pilvisissä ja epävakaassa säässä. Nyt alkaa kyllä näyttää paremmalta, kun täälläkin aurinko saatiin esille.

2 people left comments on: "Keskikesän tunnelmia"

 1. Kivalta vaikutti juhannuksesi, vaikka lapset eivät olleetkaan paikalla.
  Täällä pohjoisemmassa säät suosivat aattona, mutta tänään on oikeastaan satanutkin koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus oli erilainen, mutta siitä huolimatta ihan kiva.

   Poista