Lapsiperheen Turku tärpit kesäiseen päivään

torstai 29. kesäkuuta 2017


Päivä tai pari Turussa ja mietinnässä, mitä tehdä. Tässä muutama kohtuullisen budjetin vaihtoehto, joista ainakin omat lapset ovat pitäneet. 

Kupittaan alue

Kupittaanpuiston alue on varsinainen lapsiperheen tekemisen aarreaitta ja alueelta löytyy aktiviteettia, vaikka koko päiväksi.

Kupittaalla ehdoton ykkönen on Seikkailupuisto, joka on ilmainen, mutta myös maksullista puuhaa löytyy lisäksi, kuten pomppulinnaa, teatteria ja erilaisia käsityöpajoja. Alueella on mahdollista syödä picnic eväitä ja grillauspistekin löytyy. Kesällä ja lämpimällä säällä etenkin suihkusieni on lasten suosikki, joten uimapuvut ja pyykeet kannattaa pakata kassiin mukaan.  

Kupittaan liikennepuistossa lapset pääsevät opettelemaan liikenne- ja ajotaitoja 2,5 euron hintaan/15 min. Ikäsuositus neljästä vuodesta ylöspäin. Ja täältä voi suunnata vaikka vieressä sijaitsevaan lintupuistoon.

Kuumana päivänä Kupittaan maauimala on oiva kohde viettää kesäistä päivää uiden, aurinkoa ottaen ja vaikka, picnic-eväitä syöden.Perheen pienemmille on matalampia altaita ja myös liukumäki löytyy. Perhelippu on 13 euroa (2 aikuista+3 lasta).

Jos mukana on skeittejä, potkulautaa tai pyörää löytyy puiston yhdelta laidalta skeittipuisto sekä bmx-rata, joka on yksi omien lasteni ehdoton suosikki. Lasten suihkiessa edes takaisin radalla voi itse uppoutua hetkeksi lukemaan, vaikka kirjaa.

Turun Linna 

Historiallinen Turun Linna on kokemus koko perheelle. Oma innostukseni vanhoja linnoja kohtaan on alkanut jo omasta lapsuudesta ja omanikin ovat joka kerta viihtyneet. Olemme kiertäneet linnaa niin omatoimisesti kuin myös opastetun Pikkuritarikierroksen välityksellä.

Pikkuritarikierrosta voin lämpimästä suositella. Siinä lapset saavat ritariviitat ja opas kertoo tarinoita ritareista ja linnan elämästä. Lopuksi lapset pääsevat tapaamaan linnan kuningatarta tai kuningasta, joka kruunaa jokaisen yksitellen pikkuritariksi. Linnan salissa on mahdollisuus myös kokeilla haarniskaa sekä muita vaatteita ja hattuja menneiltä ajoilta.

Perhelippu on 22 euroa (2 aikuista ja 2-4 lasta) ja pastetutuista kierroksista tulee lisämaksu pääsymaksun päälle 3 euroa.


Luostarinmäen käsityöläismuseo

Muistan, kun ensimmäisen kerran suuntasin lasten kanssa Luostarinmäen käsityöläismuseeon mentaliteteetilla katsotaan, miten tässä käy. Takaraivossa pelko, että vanhat talot ja entisajan elämä eivät voisi vähempää kiinnostaa jälkikasvua.

Yllätyksekseni vierailu oli kuitenkin varsinainen hitti. Tyypit olivat suorastaan innoissaan tutkimassa paikkoja ja museossa kului helposti tunti, jos toinenkin.

Museokäynnin jälkeen voi vaikka piipahtaa kahvilla ja mehulla vieressä sijaitsevassa ihanassa Cafe Kisällissä ja parin-kolmen sadan metrin päästä löytyy kiva leikkipuisto, johon ainakin meidän askeleet ovat joka kerta.vieneet.

Perhelippu Luostarinmäen käsityöläismuseeon on 13 euroa (2 aikuista ja 2-4 lasta).


Siinä muutama Turku vinkki, joiden lisäksi kannattaa pistäytyä vaikka jäätelöllä Aurajoki rannassa.

Lähetä kommentti