Sienilöydöt päätyivät maanantaina risoton raaka-aineeksi. Lapsuudessani risotto oli herne-maissi-paprikasekoitus, jauhelihaa ja Uncle Benin pitkäjyväistä riisiä. Ei mitään tekemistä oikean risoton kanssa, jonka tulisi olla kermaisen pehmeää. Tosin oma risottonikin on varmaan kaukana perinteisestä italialaisesta risotosta. Ei ollut maanantaina käytössä valkoviiniä eikä parmesaania (tämä oli kyllä puute, mutta maistui kyllä ilmankin ). Tärkein raaka-aine on kuitenkin oikea risottoriisi, italialaista arborio-lajiketta löytyy aika monesta kaupasta.
Maanantaisen risoton ainekset olivat melko simppelit:
- kanttarelleja, tatti
- kesäsipulia ja tuoretta valkosipulia, molempia 1kpl
- pari vaaleaa suippopaprikaa
- arborio risottoriisiä ( 5dl)
Aluksi kuullotin sipuleita, sieniä ja paprikoita pannulla oliiviöljyssä. Tämän jälkeen lisäsin riisin ja ja 5 dl kanalientä, sillä oman riisipussin kyljessä oli ohjeena, että saman verran nestettä ja riisiä. Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lämpötilaa hieman miedommalle. Riisi imee kypsyessään todella paljon nestettä, joten kypsymisen aikana pitää lisätä säännöllisesti vettä tai kanalientä lisää. Riisi ei saa kuivua tai palaa pohjaan. Jatka näin, kunnes riisit ovat kiehuneet noin 20 min. Lisää lopuksi voita ja 1-2 dl parmesaaniraastetta. Nauti heti esimerkiksi salaatin kanssa. Tätä ruokaa ei kannata tehdä hirveästi yli, sillä koostumus kärsii säilytyksessä eikä maku seuraavana päivänä ole enää niin hyvä.
Pieni Lintu-blogin tämän viikon makrotex-haasteen aihe oli vapaa. Osallistun siis näillä ruokakuvilla haasteeseen.
Nyt alkoi tehdä mieli kantarelleja! Ovat vielä kyllä hävyttömän kalliita, sienestämään minusta ei ole.
VastaaPoistaKalliita ne ovat ostettuna kyllä. Minustakaan tuskin olisi yksinään metsään hirveästi lähtemään, sen verran käärmekammoinen olen.
PoistaKantarellit ovat aika pieniä vielä, mutta ihana on metsässä käveleskellä etsimässä niitä.
VastaaPoistaKiitos ruoka-ohjeesta.
Totta pieniä ovat vielä.
PoistaSöin juuri toissaviikolla aivan mielettömän hyvää sienirisottoa!:) Ihan voin muistaa maun suussani, kun katselen näitä kuvia.:)
VastaaPoistaHih. Hyvää oli kyllä risotto. Toinen tytöistäkin ihan kehaisi, että äiti miten sinä olet näin hyvää ruokaa tehnyt. Heille, kun on välillä tosi hankalaa löytää maistuvaa ruokaa.
PoistaNam, nyt tuli nälkä. Kanttarellit ovat suosikkejani.
VastaaPoistaPäikkä :)
PoistaOi onpas herkullista!
VastaaPoistaHerkullisa oli kyllä.
PoistaKiitos ohjeesta, sienirisotto näyttää herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos, ole hyvä vaan. Ainakin itse tykkäsin.
PoistaTuli vesi kielelle! Herkullista :P
VastaaPoistaMiru :)
PoistaKävin tänään(kin) Kauppatorilla, mutta vieläkään en ostanut kantarelleja. Kovasti tekisi mieli näitä herkkuja, mutta aina on joku syy olla ostamatta. Ehkä huomenna...
VastaaPoistaAnsku BCN :)
PoistaHerkullista, täytyypä patistaa mies sienimetsälle:)
VastaaPoistaMeilläkin tämä on enemmän miehen hommaa.
PoistaSienet sopivatkin oivallisesti risottoon. Hyvä idea. Sain juuri ystävältä kuivattuja sieniä. Ehkä nekin sopisivat risottoon, vaikka toisaalta paremmin menevät keittoon tai muhennokseen.
VastaaPoistaKuivatut sopiva hyvin. Ei kun vaan risoton tekoon. Voit hyödyntää sen liotusliemen teossa.
PoistaHerkullista! Meillä on ollut lapsuudenkodissa aivan samanlaisia risottoja. Mä en ole vielä kokeillut oikeaa risottoa, mutta täytyy testata sitäkin joskus. :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla tuota oikeaa risottoriisiä. Tosin ihan hyvällä ruokahalulla söin tuota perusriisi versiotakin.
PoistaOikein makoisalta tekemäsi risotto näyttää. Nam. Herkullisia kuvia.
VastaaPoistaKiitos Noksu
PoistaOi kun näyttää hyvältä, täytyypä kokeilla joskus!
VastaaPoistaHensku :)
Poista